Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hétezer négyzetméter orchidea

kategória: Programajánló

Első alkalommal rendezik meg Magyarországon az Európai Orchidea Kiállítást és Tudományos Kongresszust április 12. és 15. között a Syma Rendezvényközpontban, Budapesten. Európából és a világ minden tájáról több mint száz kiállítót, húszezer látogatót, kétszáz regisztrált vendéget és tizennégy országból, köztük Peruból, Svájcból, Németországból, Franciaországból huszonhét előadót várnak. Virágvásárt is tartanak, ezen magyar, európai, távol-keleti kereskedők mellett Dél-Amerikából érkező kertészek és botanikusok mutatják be portékájukat.

A háromnapos nemzetközi konferencia fő célja, hogy a tudósok és a szakemberek tájékoztassák az érdeklődőket az Európában és a világ trópusi területein őshonos orchideák élőhelyeinek jelenlegi helyzetéről és a virágok védelméről. Szó lesz az európai és a tengerentúli országok természetvédelmi jogszabályairól és a természetvédelem aktuális ügyeiről. Olyan programokat állítottak össze, amelyek a laikus érdeklődők számára is érdekesek lehetnek.

A négynapos kiállításon bemutatnak több ezer trópusi és szubtrópusi virágot, köztük olyan ritka fajokat is, amelyeket még nem láthatott a magyar közönség. A kiállítás és a vásár ideje alatt szabadidős programokat tartanak, a színpadon pedig többek között a szobai orchideák gondozásáról, virágkötészetről, a növény ültetéséről lesz szó.

2012.04.09 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!

  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább


  Szponzorált hirdetések