Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hét kiállítással nyitott új épületében a múzeum

kategória: Programajánló

Hét állandó, illetve időszaki kiállítással nyílt meg hivatalosan a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új, óbudai épülete. Fél éve zárt be a Szent István-bazilika melletti helyen, hogy az Óbudai Társaskörrel szemben lévő egykori Krúdy-házba költözzön. "Amit a közönség most láthat, az csak a harmada, negyede annak, amit a következő két évben tervezünk" - árulta el Kiss Imre igazgató. A jövőben például vendéglátóhelyként meg kívánják nyitni az épület későbarokk pincéit.

A múzeum Zórád Ernő születésének századik évfordulója alkalmából rendezett tárlatán a közönség találkozhat a régi Tabánt felidéző munkákkal, képregényekkel és diafilmekkel. Megnyíltak emellett a Krúdy Gyula életének budapesti színtereit felidéző, illetve a múzeum reklámtábla-gyűjteményéből válogató állandó kiállítások, valamint a kisebb bolti, kereskedelmi, vendéglátós felszereléseket, eszközöket bemutató látványraktár is. Az időszaki tárlatok közül a Csárdás, polka, zepperli a XIX. századi zenés szórakoztató vendéglátás és zenemű-kereskedelem világát idézi meg, de helyet kapott a múzeumban egy karácsonyi édesség- és egy adventi képzőművészeti kiállítás is.

2011.12.08 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Visszérbetegség

  A visszerekről nem is tudunk, amíg jól működnek

  Az emberi szervezet szöveteiből az elhasznált vért a vénák, a visszerek szállítják vissza a szív felé. Ez a testünk egészséges működése szempontjából legalább annyira fontos funkció, mint az oxigénben gazdag vér szállítása a szövetekhez.

  tovább

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább


  Szponzorált hirdetések