Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fertőzésveszélyes hotelszobák?

kategória: Gondolta volna?

A távirányítók és a villanykapcsolók csak úgy hemzsegnek a különféle baktériumoktól - ez az eredménye annak a vizsgálatnak, amelyet a Houston Egyetem kutatói végeztek amerikai hotelszobákban. A szennyezettségi listán a WC-ülőkék és a fürdőszobai mosdók is előkelő helyet foglalnak el, bár ezekre többnyire felkészíthetjük magunkat.

Ráadásul a takarításhoz használt szivacsok is tele vannak baktériumokkal. Ez azért aggasztó, mert a szobák keresztszennyezéséhez vezethet. Ámbár a kutatók nem tudták megmondani, hogy ezek a baktériumok okozhatnak-e betegségeket. De szerintük az eredmények tükrözik hotelek általános tisztasági fokát. A mintákat három különböző szoba 19 felületéről gyűjtötték be, három államban, Texasban, Indianában és Dél-Karolinában. Meglepő módon a legalacsonyabb szennyezettségi szintet a fürdőszobai kilincseken találták, valamint a karnisokon és ágytámlákon.

A vendégek számára a biztonságos és tiszta környezetet a szállodatulajdonosok felelőssége. A tisztítószerek márkáját maguk határozzák meg, és a tisztítási módszerek sincsenek központilag szabályozva. A tisztaságot csak vizuális módon ellenőrzik, de ez, úgy tűnik, nem elegendő. A takarítónők egyébként átlagosan 14-16 szobát takarítanak ki nyolc óra alatt, vagyis egy szobára fél órájuk jut.

Az eredményekről az Amerikai Mikrobiológiai Társaság éves ülésén számoltak be.

2012.06.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Törékeny biztonság

Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések