Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Házhoz megy a szűrőbusz

kategória: Daganatos betegségek, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat

Mobil emlőszűrő állomást adott át a Magyar Rákellenes Liga a dél-alföldi régió lakóinak. A szűrőbusz fenntartását és üzemeltetését a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vállalta magára.

A mobil szűrőállomás 60 millió forintba került, az összeg több, mint kétharmadát a Liga a Johnson & Johnson Charities Aid Foundationtól pályázati támogatásként kapta. A pályázatot támogatta, és a busz megépítésében jelentős segítséget nyújtott a Ligának a Johnson & Johnson Kft. és a Janssen-Cilag Kft. A pályázati támogatáson és a személyi jövedelemadó 1 százalékából befolyt, és erre fordított összegen túl a Liga leveles adománygyűjtésekor 7700 személy segített adományával megvalósítani a kitűzött célt.

A Magyar Rákellenes Liga 1997-től fokozatosan dolgozta ki az emlőrák korai felismerésére vonatkozó stratégiáját, amely az emlő-önvizsgálat oktatását, iskolai programok szervezését, a szűrés fontosságának hangsúlyozását is tartalmazza. Az egyesület ismeretterjesztő programokkal, tájékoztató kiadványokkal, telefon- és betegszolgálattal, illetve gyógyító eszközök beszerzésével vesz részt a rákellenes küzdelemben, emellett pedig segíti a betegek kezelőorvossal való tudatos együttműködését.

Közismert tény, hogy a rák - a szív- és érrendszeri betegségek után - a második vezető halálok hazánkban. Évente egy Esztergom nagyságú város polgárait veszítjük el daganatos megbetegedésben.

Magyarországon élete során minden nyolcadik nőnek szembe kell néznie az emlőrákkal, ami a nőket veszélyeztető daganatos betegségek leggyakoribb formája. Ez évente több mint hétezer regisztrált megbetegedést jelent.

A mammográfos szűrővizsgálat orvosilag bizonyítottan a legalkalmasabb a rák korai felismerésére. A vizsgálaton - amelyre a 45-65 év közötti nőket, a legveszélyeztetettebb korosztályt hívják meg levélben - mindenkinek a saját érdeke, hogy megjelenjen - adta hírül a Magyar Rákellenes Liga.

2008.04.14 16:19:33

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Praktikus tanácsok aranyérre

Fájdalmas, égető, viszkető csomó odalent. A beteg sok esetben öngyógyító házi szerekkel és vény nélküli gyógyszerkészítményekkel gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg állandó útitársa, az aranyér kellemetlenkedéseitől.

tovább

Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.


Szponzorált hirdetések