Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Havonta egy kezelés csökkenti a koleszterinszintet

kategória: Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek

Az Amgen gyógyszercég friss fejlesztésű szere már kétheti, illetve négyheti egy alkalommal is hatásosnak és biztonságosnak bizonyult a koleszterinszint csökkentésében. Az 1-es fázisú klinikai vizsgálat mintegy 51 betegre terjedt ki, akik havonta egyszer, vagy kétszer részesültek kezelésben.

Emellett a betegek továbbra is szedték sztatin-típusú koleszterincsökkentő gyógyszerüket. Nyolc hét alatt négy kezelés átlagosan 63 százalékkal csökkentette a vérben az LDL-koleszterin ("rossz" koleszterin) szintjét a párhuzamosan nagy dózisú sztatint szedőkben. Ugyanakkor az alacsony dózisú sztatint kapóknál az új szerrel való havi egy kezelés a kurzus végére 66 százalékos csökkenést jelentett az LDL-koleszterin szintjében.

Az új szert Sean Harper, az Amgen alelnöke mutatta be az Amerikai Kardiológiai Kollégium éves konferenciájának vasárnapján. Az anyag egy antitest, azt az enzimet gátolja, amely csökkenti a máj LDL-felvevő készségét. A 2-es fázisú vizsgálatot még idén tervezik elvégezni.

Ismert, hogy az LDL-koleszterin magas szintje növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

2012.03.31 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

13 tipp az aranyér megelőzésére

Nem feltétlenül kell mindennap elszenvednünk azt a sok kellemetlenséget, ami az aranyérrel jár, megelőzésére kellő hangsúlyt fektetve ugyanis búcsút inthetünk az altáji fájdalmaknak és vérzéseknek. Tippek, tanácsok.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések