Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hatalmas receptgyűjtemény cukorbetegeknek

kategória: Diabétesz, Táplálkozás

Új kiadvánnyal jelentkezett a SpringMed Kiadó "Cukorbetegek nagy diétáskönyve" címmel. A receptek mellett átfogó ismereteket nyújt a betegséggel, kezeléssel, életmóddal kapcsolatban is.

A cukorbetegség, ezen belül a 2-es típusú diabétesz hazánkban közel 1 millió embert érint. Mindmáig él az a köztudatban, hogy a cukorbetegeknek speciális trendre van szükségük, mely állítás ma már nem állja meg a helyét.

A szerzőpáros (Dr. Fövényi József és Gyurcsáné Kondrát Ilona) több évtizede foglalkozik diabéteszes betegekkel.
Azóta a kezelési és diétás elvek rengeteget változtak, melynek fő oka: a korszerű tablettás és inzulin-készítmények a már olyan fokú rugalmasságot biztosítanak egy cukorbetegnek, amely mellett a diétázás nem "diabetikus készítmények" fogyasztását jelenti, hanem a normál ételek tudatos megválasztásával, a kalória és szénhidrát-összetétel ismeretével a legváltozatosabb étrend kialakítását teszik lehetővé.


Ebben kíván segítséget nyújtani a két szerző, Dr. Fövényi József orvosi tanácsai révén és Gyurcsáné Kondrát Ilona a gondosan és bőségesen összeállított recept-gyűjteményével. A könyvben tápanyagtáblázatokon felül hasznos címek és egyéb, a cukorbetegeknek fontos tudnivalók találhatók.

"E könyvben kifejtendő egyik fő célunk az, hogy az idejétmúlt nézetekkel szembehelyezzük a korszerű táplálkozás élettani ismereteken és saját, több évtizedes tapasztalatainkon alapuló - még manapság is folyamatosan változó - felfogásunkat. Ennek nyomán szeretnénk, ha egyre több cukorbeteg és nem cukorbeteg számára világossá válna, hogy a korszerű diabéteszes étrend ma már gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik azzal, amit egészséges táplálkozásként tartunk számon. Ez egyúttal legfőbb megelőzési eszköze lehet a cukorbetegség terjedésének, tehát közérdeklődésre tarthat számot" - mondja dr. Fövényi József.

Néhány érintett téma:
A diabétesz főbb típusai, a 2-es típusú cukorbetegség, a cukorbetegség tünetei, a diabétesz gyógyszeres kezelése, a vércukor önellenőrzése, a cukorbetegség szövődményei, a diabéteszhez társuló megbetegedések, a diéta, amit a tápanyagról tudni kell ...

A könyv a nagyobb könyvesboltokban, egyes patikákban kapható, valamint megrendelhető a SpringMed honlapján.

2008.11.23 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Költsünk tudatosan az egészségünkre!

Idősebb korban a krónikus betegségekre felírt gyógyszerek jelenthetik a legnagyobb kiadást - tudatos pénzügyi tervezéssel és néhány ötlettel azonban viszonylag olcsón foglalkozhatunk az egészségünkkel. Hat tippünk a testnek és a léleknek is jót tesz!

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések