Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Harmadik Kor Egyeteme

kategória: Programajánló

Ezzel a címmel előadás-sorozatot indít idősek számára az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) szeptemberben. A fővárosi önkormányzat támogatásával, nyugdíjasszervezetek kezdeményezésére megvalósuló előadás-sorozatot az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai, Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán tartják az egyetem oktatói.

A pedagógiai karon az időskori élethelyzettel kapcsolatos témákban, így például az idősek családban betöltött szerepéről és az időskori tanulásról, a bölcsészkaron Magyarország XX. századi történelméről és az európai integrációról, a természettudományi karon a mindennapi életet érintő, illetve a természet világával kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

Striker Sándor egyetemi docens, a programot összefogó andragógia tanszék vezetője elmondta: havonta három, összesen harminc előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A programról nyugdíjasszervezeteknél, illetve az egyetem andragógia tanszékén és az intézmény honlapján adnak tájékoztatást.

2012.05.28 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Találkozás a halállal

  Nemigen szoktunk beszélni róla, szépítjük, kerüljük, hárítjuk a testi elmúlás gondolatát is, akár magunkról, akár szeretteinkről van szó, nem tudunk mit kezdeni a rettenetes valósággal. Milyen hát a halál, testközelből?

  tovább


  Szponzorált hirdetések