Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hangfoglalás kiállítás hatodszor

kategória: Programajánló

Háromszáz ingyenes zenei esemény, több tízezer hangszer várja a látogatókat a Hangfoglalás kiállításon a budapesti Syma csarnokban péntektől vasárnapig. A hatodik Hangfoglalás 8000 négyzetméteres területén száz kiállító mutatja meg, hol tart a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. A nyolcvan standra 120 kamionnyi áru, mintegy 1700 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.

A Hangszeresek Országos Szövetsége rendezvényén az A csarnokban bemutatják azt az óriás pitonbőrből készült dobot, amelyből csak egy van Magyarországon, a kanjira nevű, indiai gyíkbőrből készült ütős hangszert, és a vendégek beleülhetnek a zenélő székekbe is. Megtekinthető lesz egy 1962-es Stratocaster gitár, amely annyira ritka és egyedi, hogy egyenesen a páncélszekrényből hozzák a kiállításra, és ugyancsak féltve őrzött kincs a legendás Radics Béla eredeti, 1969-es erősítője.

Kiállítják Tátrai Tibor és az LGT erősítőit is, meg lehet nézni a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás szignójával ellátott cintányért, a Black Label Society által használt basszusgitárt, valamint olyan gitárokat, amilyenen a Pantera tragikus körülmények között elhunyt tagja, Dimebag Darrell játszott.

Lesz számos hangszerbemutató, akusztikus koncert, közönségtalálkozó és dedikálás. A rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, például Zsédával, Nagy Feróval, Szekeres Adriennel, Pély Barnával, a Roy and Ádám Trióval vagy a Happy Gang tagjaival.

A C csarnok három színpadán egymást váltják a zenekarok, az élő koncerteket a hangfoglalasonline.hu honlapon élőben is lehet követni. Fellép mások mellett Harcsa Veronika, a Beatrice, az Anti Fitness Club, a Belmondo, a Besh o droM, Gerendás Péter, Odett, a Mocsok 1 Kölykök, a Larry Hangman, a Magna Cum Laude, Jamie Winchester és a Wasabi Kht, a 4G nevű formációval az ismert szlovákiai gitáros, Henry Tóth vagy a macedóniai Shine frontembere, Damjan Pejcinoski.

2011.09.29 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Kinek jár a közgyógyellátás?

  Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy maga vagy családtagja részére segítséget kell kérni a gyógyszerköltségek, vagy egyéb, az egészség helyreállításával kapcsolatos kiadások fedezésére. Ennek egyik módja a közgyógyellátási igazolvány. Ismerjük meg!

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések