Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hangfoglalás kiállítás hatodszor

kategória: Programajánló

Háromszáz ingyenes zenei esemény, több tízezer hangszer várja a látogatókat a Hangfoglalás kiállításon a budapesti Syma csarnokban péntektől vasárnapig. A hatodik Hangfoglalás 8000 négyzetméteres területén száz kiállító mutatja meg, hol tart a hang-, a fény-, a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. A nyolcvan standra 120 kamionnyi áru, mintegy 1700 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.

A Hangszeresek Országos Szövetsége rendezvényén az A csarnokban bemutatják azt az óriás pitonbőrből készült dobot, amelyből csak egy van Magyarországon, a kanjira nevű, indiai gyíkbőrből készült ütős hangszert, és a vendégek beleülhetnek a zenélő székekbe is. Megtekinthető lesz egy 1962-es Stratocaster gitár, amely annyira ritka és egyedi, hogy egyenesen a páncélszekrényből hozzák a kiállításra, és ugyancsak féltve őrzött kincs a legendás Radics Béla eredeti, 1969-es erősítője.

Kiállítják Tátrai Tibor és az LGT erősítőit is, meg lehet nézni a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás szignójával ellátott cintányért, a Black Label Society által használt basszusgitárt, valamint olyan gitárokat, amilyenen a Pantera tragikus körülmények között elhunyt tagja, Dimebag Darrell játszott.

Lesz számos hangszerbemutató, akusztikus koncert, közönségtalálkozó és dedikálás. A rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, például Zsédával, Nagy Feróval, Szekeres Adriennel, Pély Barnával, a Roy and Ádám Trióval vagy a Happy Gang tagjaival.

A C csarnok három színpadán egymást váltják a zenekarok, az élő koncerteket a hangfoglalasonline.hu honlapon élőben is lehet követni. Fellép mások mellett Harcsa Veronika, a Beatrice, az Anti Fitness Club, a Belmondo, a Besh o droM, Gerendás Péter, Odett, a Mocsok 1 Kölykök, a Larry Hangman, a Magna Cum Laude, Jamie Winchester és a Wasabi Kht, a 4G nevű formációval az ismert szlovákiai gitáros, Henry Tóth vagy a macedóniai Shine frontembere, Damjan Pejcinoski.

2011.09.29 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Ötven felett a futópadon

  A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

  tovább

  Tippek:

  A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


  Szponzorált hirdetések