Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hamisított gyógyszerek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet

Az online úton beszerzett orvosságok mintegy 62 százaléka hamisítvány, vagy legalábbis kifogásolható minőségű. Ezek között vannak olyan gyógyszerek is, melyek szív-és érrendszeri, légúti, valamint idegrendszeri betegségekhez hasonló súlyos eseteket hivatottak kezelni.
Az illegális online gyógyszertárak rohamos terjedése nyomán a tapasztalatlan és gyanútlan vásárlók különösen nagy veszélynek vannak kitéve az ilyen úton megrendelt szerek akár halált okozó kimetele következtében.
A kutatásban több mint 100 internetes gyógyszer árusító helyet vizsgáltak, és kiderült, hogy egyik orvosság megrendelését sem kötötték orvosi recept meglétéhez, ami illegális cselekménynek számít és komolyan veszélyezteti a közegészséget. Sokkoló továbbá az is, hogy számos esetben életmentő szív- és érrendszeri gyógyszerek mellé ajándék potencianövelőt, vagy annak álcázott tablettát kínáltak. Bárki, aki súlyos szívbetegsége miatt ilyen gyógyszert szed, komoly orvosi felügyelet alatt kell hogy álljon, különösen akkor, ha emellett erekciós problémái miatt más szerekkel is él. A jelentés egyik javaslata a jelenség megoldására vagy enyhítésére az, hogy az olyan népszerű keresőprogramok, mint a Google, a Yahoo és az MSN töröljék ki a keresési eremények közül a hamisított gyógyszereket árusító oldalakat. Ez a módszer már bevált a pornográf tartalmú honlapok elérését megakadályozó projekt során.

2008.06.10 15:59:31

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések