Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogínygyulladásra halolajat!

kategória: Táplálkozás

A Dél-Ausztrál Egyetem munkatársai szerint a halolajas étrend-kiegészítő hatásosan gyógyítja a fogínygyulladást. Dr. Alison Coates és munkatársai nyolc korábbi tanulmány eredményét értékelte ki: a klinikai vizsgálatok a fogínygyulladás ellenszerét keresték.

A legjobb mutatókat azok a betegcsoportok produkálták, melyeknél a halolajjal kombinációban acetilszalicilsavat alkalmaztak. Az eddigi eredmények ugyan nem voltak egyértelműen, a szakértők mégis ajánlják a telítetlen, omega-3 zsírsavakat tartalmazó halolajat a fogak egészsége szempontjából.


A Kísérleti Biológia elnevezésű, San Diegóban zajló konferencián elhangzó előadás a napi 500 milligramm bevitelt irányozta elő, ami megfelelhet heti két halzsírt tartalmazó étel elfogyasztásának. Ráadásul a módszer előnye, hogy nincs jelentős mellékhatása, csupán a véralvadási időt nyújtja kismértékben, emiatt a vérhígítót szedő betegeknek érdemes kikérniük kezelőorvosuk véleményét.

Az elemzés megerősítésére már folyamatban vannak a további klinikai vizsgálatok.

Animáció: HáziPatika.com

2012.05.22 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Méltósággal elmenni

Aki még nem élte át, nem is sejti, milyen az: elbúcsúzni, végleg, megváltoztathatatlanul. Aki átélte, az tudja, hogy rettenetesen nehéz annak, aki itt marad. De annak is nehéz, aki elmegy.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések