Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogínygyulladásra halolajat!

kategória: Táplálkozás

A Dél-Ausztrál Egyetem munkatársai szerint a halolajas étrend-kiegészítő hatásosan gyógyítja a fogínygyulladást. Dr. Alison Coates és munkatársai nyolc korábbi tanulmány eredményét értékelte ki: a klinikai vizsgálatok a fogínygyulladás ellenszerét keresték.

A legjobb mutatókat azok a betegcsoportok produkálták, melyeknél a halolajjal kombinációban acetilszalicilsavat alkalmaztak. Az eddigi eredmények ugyan nem voltak egyértelműen, a szakértők mégis ajánlják a telítetlen, omega-3 zsírsavakat tartalmazó halolajat a fogak egészsége szempontjából.


A Kísérleti Biológia elnevezésű, San Diegóban zajló konferencián elhangzó előadás a napi 500 milligramm bevitelt irányozta elő, ami megfelelhet heti két halzsírt tartalmazó étel elfogyasztásának. Ráadásul a módszer előnye, hogy nincs jelentős mellékhatása, csupán a véralvadási időt nyújtja kismértékben, emiatt a vérhígítót szedő betegeknek érdemes kikérniük kezelőorvosuk véleményét.

Az elemzés megerősítésére már folyamatban vannak a további klinikai vizsgálatok.

Animáció: HáziPatika.com

2012.05.22 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


Szponzorált hirdetések