Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogakra szerelt hallókészülék

kategória: Új termékek, szolgáltatások

Jóváhagyták Európában annak a hallási segédeszköznek a használatát, amely a fogakat használja a hangok közvetítésére. A készülék a SoundBite nevet kapta. A felső őrlőkre illesztik rá, és az állkapocscsonton át juttatja a hangokat a belsőfülbe. Minden egyes szerkezetet egyedileg készítenek el leendő tulajdonosa számára.

A brit Siketek Királyi Nemzeti Intézete (RNID) felhívta a figyelmet arra, hogy nem minden halláskárosult számára lehet megfelelő az eszköz. Míg a hagyományos hallókészülékek a levegő vezetőképességét használják a hangerő növelésére, a SoundBite másféle megközelítéssel működik: a csontok segítségével.

Először is a sérült fül mögé helyezett apró mikrofonok hálózata felveszi a környezetből származó hangokat, majd kiszűri a zajokat. A hang vezeték nélkül kerül a szájba ültetett eszközbe. Az eszköz vibráló jelzést ad le a fogakba és a csontokba, így a jel közvetlenül a cochleába, a belső fül hallásért felelős részébe jut. A közép- és külsőfület nem érinti. Akik fél fülükre siketek, azok így mindkét fülükre hallhatnak a segítségével.

A rendszert gyártó cég, a Sonitus Medical közlése szerint ez az első olyan, csontot közvetítő közegként használó szerkezet, melyet nem sebészeti úton kell a beteg szervezetében elhelyezni.

2011.03.27 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések