Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hálát adhatunk a tudománynak, hogy ezek a dolgok védik az egészségünket

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fájdalomcsillapítás, Fogamzásgátlás, Gondolta volna?

A Health24 összeállított egy rövid listát arról, hogy mik azok, amikért hálát adhatunk a tudománynak: 

Médiatár főoldal
videó

Így kell kezet mosni járvány idején

Így kell kezet mosni járvány idején


- Megfelelő szappan: Vajon mit tennénk szappanok és megfelelő tisztítószerek nélkül? Valószínűleg nem sokkal többet annál, hogy a koszt ide-oda tologatjuk otthon, a ruháinkon és a testünkön egyaránt. A zsíroldó szerek nélkül a szappanok sem voltak igazán hatékonyak, annak idején - az emberek folyókban mosták a ruháikat és a kosztól igyekeztek fizikai úton megszabadulni, például a ruhák kövekhez csapkodásával. 

- Egészségügyi szakemberek: Ha elképzeljük, hogy betegek vagyunk, vagy nagyon fáj a fogunk, és nincs kihez fordulnunk, mert nincs fogorvos, nincs rendelő vagy kórház, akkor már tudjuk, milyen volt az élet az emberiség történetének legnagyobb része során. Ma a legtöbb országban minimum egy kórházat fel lehet keresni egészségügyi problémáink miatt.

- Gyógyszerek: Fájdalomcsillapítók, altatók, vitaminok, antibiotikumok, oltások és fertőtlenítők. A fertőzések, az elviselhetetlen fájdalom, az ébren, fájdalmasan végrehajtott műtétek és a végzetes gyermekkori betegségek mindennapos velejárói voltak az életnek, mielőtt a gyógyászat megtette volna az első lépéseket a ma már adottnak vett csodaszerek felé.
Médiatár főoldal
képgaléria

Baktériumokkal termeltetnek gyógyszert

Baktériumokkal termeltetnek gyógyszert
Nem voltak akkor még fejfájás-csillapítók, és még egy orvosi beavatkozás után is nagy volt a kockázata annak, hogy a beteg meghal valamilyen fertőzés következtében. Az emberek olyan betegségekben haltak meg, amelyek ma mind jól kezelhetők és gyógyíthatók, például vakbélgyulladásban, vesekő kialakulása miatt vagy apró fertőzések következtében.

- Fogamzásgátló. A nőknek generációkon át volt az az osztályrésze, hogy minden évben szültek egy gyereket. Vagy ezt választották, vagy a cölibátust. A modern nők nagy része valószínűleg inkább az utóbbit választaná ahelyett, hogy szül 16 gyereket. Ma azonban a családtervezés már egyszerű és nem kell minden évben szülni, hacsak nem ez célja valakinek. A fogamzásgátlók a családtervezésben segítenek. 

- Tiszta víz: A kolera, nem is olyan rég még egyáltalán nem volt olyan egzotikus betegség, mit amilyen ma. Szerencsére, ma már a csapból ihatunk, hiszen az ivóvizünk tiszta, köszönhetően a modern víztisztító eljárásoknak, így nem kell tartanunk attól, hogy valamilyen vízben élő baktérium miatt terjedő fertőzésben megbetegszünk. Ráadásul az utcáink sem úsznak az emberi ürülékben, mert vízöblítéses WC-ket és csatornahálózatot használhatunk. 

- Tampon: A tamponok könnyen használhatók, észrevétlenek, és sokkal jobbak minden szempontból, mint amit a nőknek 150 éve használniuk kellett. Akkoriban ugyanis jó nedvszívó képességú ruhát használtak a nők, amit használat után kimostak. 

- Számítógép, internet: A kommunikáció öröme nem fogható semmihez. Ami pedig a legfontosabb: egészségügyi weboldalak sem léteztek még, az információk lassan terjedtek és nem voltak megbízhatóak sem.

Videó, képgaléria: HáziPatika.com

2010.03.17 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések