Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halálos paracetamol szirup került forgalomba

kategória: Fájdalomcsillapítás, Fog- és szájbetegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet

Két hónappal ezelőtt egy fogzás elleni, paracetamol tartalmú szirup okozta több tucat gyermek halálát Nigériában, ezért az egészségügyi hatóságok arra hívták fel a nyilvánosság figyelmét, hogy ne adjanak gyermekeiknek paracetamol tartalmú szert, míg a vizsgálatok véget nem érnek.

Lagosz egészségügyi biztosa, Jide Idris, közleményében azt állította, hogy az egyelőre nem azonosított gyógyszer előzetes laboratóriumi vizsgálatai alapján a szer veseelégtelenséget okozhat gyermekekben. A biztos hozzátette, a kormány az országos élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hivatalával együttműködésben további vizsgálatokat végez a gyógyszeren.

Azt tanácsolja a szülőknek, hogy a vizsgálatok eredményeinek közzé tétele előtt ne adjanak a gyermekeknek semmilyen paracetamol készítményt. Arra kérte ugyanakkor a szülőket, a kórházakat és a rendelőintézeteket, hogy minden vesével összefüggő tünetet jelentsenek a megfelelő hatóságoknak, hogy azonnal megtehessék a szükséges lépéseket.

Novemberben több tucat gyermek halt meg a káros anyagokat tartalmazó "My Pikin" (a helyi pidgin nyelvben: "gyermekem") nevű fogzás elleni készítménytől. A gyógyszert ezt követően kivonták a forgalomból.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

2009.01.23 09:23:57

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések