Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halál Mexikóban - legális

kategória: Daganatos betegségek, Pszichológia

Megengedik a gyógyíthatatlan súlyos betegeknek Mexikóban, hogy visszautasítsák a kezelést - jelentették be a mexikói törvényhozás által jóváhagyott döntést szerdán.

Kedden a szenátus aláírta az alsóházban már megszavazott törvényjavaslatot, amely megengedi, hogy a betegek "méltósággal haljanak meg", mondta el az AFP-nek Lazaro Mazon szenátor. A következő hónapokban életbe lépő törvény engedélyezi majd a hat hónapnál rövidebb életkilátással rendelkező gyógyíthatatlan súlyos betegeknek, hogy "visszautasítsák az olyan kezeléseket, amelyek meghosszabbítják a szenvedésüket" - nyilatkozta Mazon.

Mexikóban ezidáig nem volt olyan törvény, amely engedélyezte volna a haldoklóknak, hogy visszautasítsák a kezelést vagy hogy a halálba segítsék őket (vagyis az eutanáziát). Eddig a haldoklók általában azt választották, hogy visszatérnek otthonukba, hogy szeretteik körében haljanak meg. A közkórházakban etikai bizottságokat állítanak majd fel, hogy segítsenek a betegeken és hozzátartozóiknak eligazodni az új törvényben és segítsenek a helyes döntésben.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.11.30 13:45:47

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A lelki érem két oldala

Mi egészséges, és mi nem, ha a lelkünkről van szó? A válasz nem egyszerű. A lelki egészség és betegség között nem húzható éles határ. Meghatározza idő, hely, kultúra, és aki megmondja. Őrült vagy zseni? Normális vagy nem? Attól függ...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések