Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halál Mexikóban - legális

kategória: Daganatos betegségek, Pszichológia

Megengedik a gyógyíthatatlan súlyos betegeknek Mexikóban, hogy visszautasítsák a kezelést - jelentették be a mexikói törvényhozás által jóváhagyott döntést szerdán.

Kedden a szenátus aláírta az alsóházban már megszavazott törvényjavaslatot, amely megengedi, hogy a betegek "méltósággal haljanak meg", mondta el az AFP-nek Lazaro Mazon szenátor. A következő hónapokban életbe lépő törvény engedélyezi majd a hat hónapnál rövidebb életkilátással rendelkező gyógyíthatatlan súlyos betegeknek, hogy "visszautasítsák az olyan kezeléseket, amelyek meghosszabbítják a szenvedésüket" - nyilatkozta Mazon.

Mexikóban ezidáig nem volt olyan törvény, amely engedélyezte volna a haldoklóknak, hogy visszautasítsák a kezelést vagy hogy a halálba segítsék őket (vagyis az eutanáziát). Eddig a haldoklók általában azt választották, hogy visszatérnek otthonukba, hogy szeretteik körében haljanak meg. A közkórházakban etikai bizottságokat állítanak majd fel, hogy segítsenek a betegeken és hozzátartozóiknak eligazodni az új törvényben és segítsenek a helyes döntésben.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.11.30 13:45:47

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések