Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha többet mozog, jobban kívánja a szexet is!

kategória: Sport, sport-egészségügy , Szexológia

Dr. Peter Biro és az Új-Dél-Walesi  Egyetem munkatársai megállapították, azoknál az egyéneknél, akik jobban odafigyelnek arra, hogy fittek maradjanak, megnövekedett szexuális étvágy tapasztalható, mely agresszív, szociálisan domináns magatartásformával társul.

Médiatár főoldal
videó

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?
Dr. Peter Biro munkacsoportja rovarokat, madarakat és más állatokat tanulmányoztak, melynek fókuszában a magatartás és az anyagcsere összefüggése állt. A Trends in Ecology and Evolution című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a magas anyagcsereszint következménye testmozgási aktivitás növekedése, ami magatartásváltozást von maga után, ez pedig magában foglalja a szexuális aktivitás növekedését is.

"Van aki a sült krumpliért, van aki a sportért és a testmozgásért van oda" - magyarázza Dr. Biro - Az atléta típusról gyakran asszociálunk a agresszív, vagy szociálisan nyitott személyre, míg a lustábbakat inkább szociálisan félszeg, vagy engedelmes tulajdonsággal ruházzuk fel. Ugyan ezek általánosítások, a legtöbb ember mégis egyetért ezekkel az ítéletekkel."

Megfigyelték, hogy a fogságban élő állatok, amennyiben korlátlan étel áll a rendelkezésükre, nem takarékoskodnak energiáikkal: az egerek órákat töltenek a forgókerékben futással, mások az állatkertben folyamatosan fel-alá járnak.
Médiatár főoldal
videó

Fél tonnát fogytak - a szex is segített!

Fél tonnát fogytak - a szex is segített!
Mivel nincs szükségük arra, hogy megdolgozzanak az ételért, ezért máshogy nem lehet jellemezni ezt a formát, mint "szabadidős testmozgás". Azt is megfigyelték, hogy a gyorsabb anyagcserével rendelkezőknél fokozottabb mind az agresszió, mind a szexuális aktivitás.

Chris Jones (Nuffield Egészségügyi és Wellness Központ, London) szerint ebben a megfigyelésben nincs semmi meglepő, ugyanis ismert tény, hogy a tesztoszteron és az adrenalin mind nőknél, mind férfiaknál növeli a libidót. A rendszeres testmozgás pedig pont ezen hormonok szintjét emeli. Vagyis ez akár új megoldást is jelenthet a szexuális étvágy csökkenésének megoldására.

Videó: HáziPatika.com

2010.10.27 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább


Szponzorált hirdetések