Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha többet mozog, jobban kívánja a szexet is!

kategória: Sport, sport-egészségügy , Szexológia

Dr. Peter Biro és az Új-Dél-Walesi  Egyetem munkatársai megállapították, azoknál az egyéneknél, akik jobban odafigyelnek arra, hogy fittek maradjanak, megnövekedett szexuális étvágy tapasztalható, mely agresszív, szociálisan domináns magatartásformával társul.

Médiatár főoldal
videó

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?

Elhízás szexhiány miatt - vagy fordítva?
Dr. Peter Biro munkacsoportja rovarokat, madarakat és más állatokat tanulmányoztak, melynek fókuszában a magatartás és az anyagcsere összefüggése állt. A Trends in Ecology and Evolution című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a magas anyagcsereszint következménye testmozgási aktivitás növekedése, ami magatartásváltozást von maga után, ez pedig magában foglalja a szexuális aktivitás növekedését is.

"Van aki a sült krumpliért, van aki a sportért és a testmozgásért van oda" - magyarázza Dr. Biro - Az atléta típusról gyakran asszociálunk a agresszív, vagy szociálisan nyitott személyre, míg a lustábbakat inkább szociálisan félszeg, vagy engedelmes tulajdonsággal ruházzuk fel. Ugyan ezek általánosítások, a legtöbb ember mégis egyetért ezekkel az ítéletekkel."

Megfigyelték, hogy a fogságban élő állatok, amennyiben korlátlan étel áll a rendelkezésükre, nem takarékoskodnak energiáikkal: az egerek órákat töltenek a forgókerékben futással, mások az állatkertben folyamatosan fel-alá járnak.
Médiatár főoldal
videó

Fél tonnát fogytak - a szex is segített!

Fél tonnát fogytak - a szex is segített!
Mivel nincs szükségük arra, hogy megdolgozzanak az ételért, ezért máshogy nem lehet jellemezni ezt a formát, mint "szabadidős testmozgás". Azt is megfigyelték, hogy a gyorsabb anyagcserével rendelkezőknél fokozottabb mind az agresszió, mind a szexuális aktivitás.

Chris Jones (Nuffield Egészségügyi és Wellness Központ, London) szerint ebben a megfigyelésben nincs semmi meglepő, ugyanis ismert tény, hogy a tesztoszteron és az adrenalin mind nőknél, mind férfiaknál növeli a libidót. A rendszeres testmozgás pedig pont ezen hormonok szintjét emeli. Vagyis ez akár új megoldást is jelenthet a szexuális étvágy csökkenésének megoldására.

Videó: HáziPatika.com

2010.10.27 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Potenciazavar

Az erekció biológiája

Az erekcióhoz szükséges biokémiai láncreakció felfedezésével lehetőség nyílt a merevedési zavarok gyógyszeres kezelésére. A rafinált megoldás megértéséhez pillantsunk be a szövetek mélyén zajló folyamatokba.

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések