Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha műfogsort hord, de nincs kitől kérdeznie róla...

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fog- és szájbetegségek

Hazánkban minden tizedik embernek műfogsora van. Egy országos felmérésében nem csak a tisztítás és a megfelelő használat kerül szóba, hanem például arról is megkérdezik a műfogsorral élőket, hogy milyen gyakran látogatják fogorvosukat, vagy mikor kaptak utoljára tájékoztatást a helyes szájápolásról. Az érdeklődők a Corega Mobil Doktor országos rendezvényein vehetnek részt a kutatásban egy egyszerű, anonim kérdőív kitöltésével.

"Sokan nem találják kényelmesnek a műfogsort, és túl problémásnak tartják használatát, ápolását, ezért nem szívesen hordják" - mondja dr. Simon Rita fogorvos. "Ezek a gondok mind oda vezethetők vissza, hogy a műfogsorhasználók nem kapnak megfelelő tájékoztatást a műfogsorápoló termékek helyes alkalmazásáról, és gyakran nem mernek kérdezni, vagy nem tudnak kihez fordulni."

A programsorozat a Nyugdíjasok Országos Szövetségének közreműködésével idén nyáron országszerte több helyszínen várja a műfogsorhasználókat. A Corega kamionba ellátogatóknak ingyenes a szájápolási tanácsadás a kérdőív kitöltése mellett. Információkat kapnak a műfogsor használatával kapcsolatosan, valamint a megfelelő rögzítés mellett a helyes tisztítást és ápolást is elsajátíthatják. Egy szakértő fogorvosnak pedig négyszemközt tehetik fel a kérdéseiket.

A "fogápoló" kamion július 7-étől járja az országot. Az érdeklődők találkozhatnak a Corega kamionjával például a Bajai Halfőző Fesztiválon, Pécs és Győr belvárosában, valamint Sárváron és Gyulán a fürdőnél. A rendezvénysorozat július 15-én zárul a fővárosban.

2011.06.22 00:02:00

forrás: 50plusz


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Aranyér: kis duzzanattól a súlyos szövődményekig

Kellemetlen, de nem veszélyes betegség az aranyér, ám nem árt odafigyelni rá és kezelni. Nem csupán a kellemetlen tünetek és a fájdalom miatt, de egy aranyeres krízis akár azonnali sebészi beavatkozást is követelhet.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések