Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha kevés, akkor hashajtó, ha sok, székrekedést okoz

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Táplálkozás, Új termékek, szolgáltatások

Európában 18 kg-os fejenkénti éves fogyasztással a hollandok vezetnek a kekszfogyasztásban, utánuk jönnek a dánok és az angolok. A magyarok évente kicsivel több mint négy kiló különféle kekszet rágcsálnak el.

Az aratás közeledtére való tekintettel a Dietetikusok Országos Szövetsége és az Édességgyártók Szövetsége egy fontos, gabonából készült termékcsoport, a kekszek táplálkozás-élettani hatásait és a hazai kekszfogyasztási szokásokat ismertette. Az Édességgyártók Szövetségének elnöke, Sánta Sándor elmondta, hogy Magyarországon 2007-ben 27000 tonna keksz- és piskótaféleséget fogyasztottunk el, mintegy 23,6 milliárd forint értékben. A felmérések azt mutatják, egyszerűen azért, mert ízlik. A fogyasztás nagy részét, csaknem harmadát az édes kekszek tették ki, 6000 tonna háztartási keksz fogyott. A kekszek alapanyagai az értékes gabonafélék, így fogyasztásuk nem pusztán nassolás és ínyenckedés. Különösen a teljes kiőrlésű gabonákból készültek segítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, a megfelelő rostbevitelt és az emésztést; serkentik a bélműködést. A túlzások itt is kerülendők; napi 50 grammnál többet nem érdemes fogyasztani, mert a hatás ellenkezőjére fordul: elhízás és székrekedés lehet a következmény.

Máriáss Márta

2008.06.27 15:43:59

forrás:


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rendben vannak a veséi?

Jelenleg minden 10 felnőttből 1 érintett a vese valamilyen problémájában, és ez a szám egyre dinamikusabban növekszik. Mindeközben az érintettek nagy része a súlyosabb tünetek megjelenéséig egyszerűen nem tud a problémájáról.

tovább

Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések