Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ha iszik azért, ha abbahagyja, azért lesz depressziós

kategória: Alkoholizmus, Depresszió

Egy új tanulmány felfedte, hogy az alkoholfogyasztás beszüntetése depressziót okozhat.

 

A Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem Alkoholtanulmányi Központjában egereken kísérleteztek. Az állatok önként fogyasztottak alkoholt 28 napon át, mikor azonban az alkoholt megvonták tőlük, és az kiürült a szervezetükből, rossz kedvük lett.

Ennek alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az ivást abbahagyó emberek, még azok is, akik csak csekély mértékben fogyasztottak alkoholt, lehangoltak lesznek azután, hogy az alkohol kiürül a szervezetükből.

A jelentés arról nem tesz említést, hogy mennyi ideig tarthat a depresszió, de úgy vélik, hogy a háttérben az agy lelassult idegi átvivőanyag termelése áll, mely fontos a tanulás és memória szempontjából, és valószínűleg befolyásolja a kedélyállapotot is.

A tudósok azt találták, hogy az ivás abbahagyását követő 14 napban antidepresszánsok szedésével szinten tartható a neurontermelés, kordában tartható a depresszió.

Animáció: HáziPatika.com

2008.07.14 10:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések