Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

H1N1 teszt - megkapta a betegséget?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

Néhány kérdés megválaszolásával segíthet a tájékozódásban az ÁNTSZ által üzemeltetett www.jarvany.hu oldalon található teszt.

A válaszok alapján tanácsot kap, hogy tüneteit okozhatja-e az új H1N1 influenza, vagy inkább más kórokozó lehet felelős a betegségért. Az értékelésben konkrét tanácsot is adnak, hogy mi a teendő.
Ha a tünetek jelentkeznek, akkor a legfontosabb teendő, hogy a beteg maradjon otthon, igyon sok folyadékot és szükség esetén csillapítsa a lázát.

Fokozottan kell figyelni a higiénés rendszabályok betartására, hogy családtagjait ne fertőzze meg. A lázas csecsemőt és kisgyermeket feltétlenül látni kell orvosnak. Ebben az esetben nincs helye "öngyógyításnak".

A H1N1 kezeléséről, a betegség szövődményeiről itt olvashat bővebben!

Az új influenzavírust, ugyanúgy, mint a szezonális influenzavírust, bárki elkaphatja, függetlenül az életkorától, nemétől. Szövődmények is előfordulhatnak bárkinél.
A megbetegedés szempontjából a gyermekek, a kórházi ápolást igénylő szövődmények szempontjából a krónikus betegségben szenvedők, és a várandós kismamák tartoznak a legveszélyeztetettebb csoportba. Súlyos lefolyású megbetegedés azonban előfordulhat a kockázati csoportokba nem tartozók között is.

A H1N1 oltást végző 203 központ adatait itt találja térképen is:
H1N1-es oltóközpontok

Az oltás feltételeiről ebben az írásunkban talál részleteket!

2009.12.01 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Nyugdíjazás

6 kérdés - mire számítson az, aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe?

Az év elején búcsút vehettünk a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságtól, röviden - és alig másfél évtizede oly gyakran hallott - közkeletű nevén a "második pillértől".

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések