Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gyógyszer készül majd a nők szexuális problémáira

kategória: Gondolta volna?, Nőgyógyászat, Szexológia

32 000 megkérdezett nő 43,1 százaléka ismerte be az Egyesült Államokban, hogy szexuális problémái vannak.

39 százalékuknál csökkent a vágy, 26 százalék nehezen jön izgalomba, 21 százalékuknak pedig az orgazmussal van gondjuk. Az is kiderült, hogy "csupán" a nők 12 százalékát zavarta, hogy problémái vannak az ágyban.

A korcsoportok közt is akad különbség.
"A szexuális diszfunkció az idősebb hölgyek körében a leggyakoribb, de őket kevésbé zavarja. Leginkább a középkorúak élik meg kellemetlenségként, a fiatalok esetében a legritkább a zavar jelentkezése" - mondta Dr. Jan Shifren vezette, a Harvard orvosi karának szülész-nőgyógyász adjunktusa, a Massachusettes Általános Kórház Vincent Menopauza Programjának igazgatója.


A kutatást a Boehringer Ingelheim International finanszírozta, akik egy új gyógyszert kísérleteznek ki jelenleg a nők szexuális zavarainak kezelésére. A korábbi felmérések hasonló arányokat becsültek meg a női szexuális zavarokkal kapcsolatban, beleértve a csökkent vágyat és az orgazmusképtelenséget is.

A legtöbb kutatás 43 százalékos arányról számol be. Ezek közül kevés tért ki a kellemetlenségre, annak ellenére, hogy az Amerikai Pszichiáterek Szövetsége és az Amerikai Élelmiszer-és Gyógyszeripari Hivatal útmutatói a diagnózis kritériumai közt tüntetik fel.

2008.11.07 09:53:11

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Cukorbetegség

Cukorbetegség és más betegségek

Diabétesz mellitusban, különösen rossz anyagcsere-helyzet esetén, gyakrabban lépnek fel fertőzések. Ilyenkor jól kezelt betegnél is felborulhat a szénhidrát-háztartás. Kezelt betegekben az anyagcsere-kisiklás leggyakoribb oka valamilyen fertőzés.

tovább


Szponzorált hirdetések