Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gyógygázfürdő receptre

kategória: Alternatív medicina

Augusztus 1-jétől 85 százalékos társadalombiztosítási támogatással vehető igénybe az úgynevezett mofetta-, vagyis a szén-dioxidos szárazfürdő-kezelés, amely Magyarország egyetlen gyógygázfürdőjében, Mátraderecskén érhető el. A társadalombiztosítás a Mátraderecskére utazást is támogatja a jövőben. Ez új fejezetet nyithat egymillió érbeteg és a település életében - mondta Horváth László kormánymegbízott. A mellékhatások nélkül gyógyító gáz elsősorban a magas vérnyomással, illetve az érszűkületi problémákkal küzdő betegeknek nyújt segítséget.

Amikor 1992-ben feltört a szén-dioxid gáz a településen, pánik tört ki, még a kilakoltatás gondolata is felvetődött. 1999-ben gyógygázzá minősítették a feltörő vulkáni kigőzölgést, és 2001 és 2003 között megépült Magyarország egyetlen gyógygázfürdője. A térségben teljes egészségturisztikai vertikum jön létre, a mátraderecskei mellett a bükkszéki Salvus-vízre és a parádi timsós gyógyvízre alapozva.

2012.07.10 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Kapuzárási pánik a férfiaknál

Hiába néz ki úgy, mint egy görög isten. Sármjával jobban hódít, mint ifjú korában. Minden nővel megtanult már bánni. Megszerezte a polgári léttel járó legnagyobb luxust. Távirányítóval nyílnak előtte a kapuk, de a "kapuzárás" bizony még neki is probléma.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések