Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gyilkolt az E. coli baktérium

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Táplálkozás

Egy kétéves kislány E. coli baktérium (EHEC) fertőzésben halt meg Svédországban - jelentette be kedden a svéd járványügyi központ.

"A fertőzés forrását egyelőre nem sikerült felderíteni" - nyilatkozta a központ szóvivője, Aase Sten az AFP hírügynökségnek. Az esetet most vizsgálják. A kislány a Svédország középső részén elhelyezkedő Mora városában tett látogatása alatt betegedett meg június 29-én, és néhány nappal később egy stockholmi kórházban halt meg. A járványügyi központ szerint az EHEC Svédországban utoljára 2005-ben követelt halálos áldozatot.

"Az akkori eset egyetlen személy fertőzésére korlátozódott, a betegség nem öltött járványos mérteket. Abból, amit eddig tapasztaltunk úgy tűnik, hogy ez az eset is egyetlen fertőzést jelent" - áll a központ közleményében.

Az E. coli baktérium legtöbb törzse ártalmatlan, az EHEC baktérium azonban hányingert, hasmenést és potenciálisan halálos veserendellenességeket okoz, ami különösen a legyengült immunrendszerű emberekre, így az idősekre és a kisgyermekekre jelent veszélyt. A járványügyi központ adatai szerint Svédországban az idei évben eddig száz nem halálos kimenetelű EHEC fertőzéses esetet jelentettek.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.07.09 09:09:36

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Italok, melyek nélkül nem élet az élet

Víz nélkül néhány nap alatt meghalunk, a frissen facsart gyümölcslével pedig óriási tápértékhez juthatunk. A forró kávé illata és aromája nélkül pedig nem tudunk élni, annyira szeretjük.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!


Szponzorált hirdetések