Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

"Gyerekcsináló" események

kategória: Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Szexológia, Várandósság

A coloradoi Grand Junction-ban évente megrendezett zenei fesztivál hatásai hónapokkal az utolsó koncert után jelentkeznek - egészen pontosan 9 hónappal később.

A helyi egészségügyi hatóságok szerint a fesztivál után pár héttel a nőgyógyászati rendelőkben sokkal több terhes nő bukkan fel, mint általában.

Wanda Scott családvédelmi szakértő állítása szerint havonta kb. 25-30 terhes nő jelentkezik, míg ez a szám öt héttel a fesztivál után csaknem 80-ra ugrik. Scott szolgálata az alacsony jövedelmű, először állapotos anyukák megsegítését tűzte ki célul.

"Ügyfeleik" átlagéletkora 19 év.
Más eseményekről nem készült ilyen kutatás, de a szakirodalomban több olyan esetet is publikáltak már, amikor egy-egy különleges naphoz vagy eseményhez köthető tömeges fogamzás.

Animáció: HáziPatika.com

2008.07.11 09:47:54

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

A visszerekről nem is tudunk, amíg jól működnek

Az emberi szervezet szöveteiből az elhasznált vért a vénák, a visszerek szállítják vissza a szív felé. Ez a testünk egészséges működése szempontjából legalább annyira fontos funkció, mint az oxigénben gazdag vér szállítása a szövetekhez.

tovább

Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések