Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gyengébb a kopasz férfiak szíve?

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

A kopasz férfiak hajlamosabbak a szívbajra, 32 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak infarktust - állítják a Tokiói Egyetem kutatói 37 ezer férfi adatainak elemzése alapján. Számításukat korrigálták az alanyok egyéb kockázati tényezőivel, így életkorukkal, családjuk kórtörténetével.


A kopaszodás "fajtái" közül a homlok fölötti rész kevésbé mutat összefüggést szívproblémákkal, inkább a fejtetős tarság sejtet ilyet. A jelenség magyarázatával egyelőre adósak maradtak a tudósok.

A BBC által megkérdezett brit szakértők szerint nem eléggé bizonyított az összefüggés a kopaszság és a szívbajhajlam között. Sokkal több kutatás szükséges az állítás alátámasztásához. A Brit Szívalapítvány azt javasolja a tar férfiaknak, hogy ha el akarják kerülni az infarktust, inkább a haskörfogatukat figyelgessék, ne a hajukat.

Animáció: HáziPatika.com

2013.04.07 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A "száraz" öregségért

A vizelettartási zavar (inkontinencia) idős korban olyannyira gyakori, hogy már-már az előrehaladott életkor velejárójának is tekinthető. A felmérések szerint minden harmadik otthon élő idős embernek kisebb-nagyobb gondja van vele.

tovább


Szponzorált hirdetések