Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Guinness-kísérlet: nyomjuk el együtt az utolsó szál cigarettát!

kategória: Dohányzás, Ingyenes szűrések, egészségnapok

Szívsz vagy élsz?! címmel rendezi meg május 29-én a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság az első dohányzásmentes napot a WestEnd Tetőteraszán.

A Dohányzás Elleni Világnap alkalmából szervezett egész napos rendezvény előadássorozattal és koncertekkel várja az érdeklődőket délelőtt 10 órától.

A dohányzásnak a tüdőre, a szív- és érrendszerre, a születendő gyermek egészségére, a szexuális és sportteljesítményre, a női szépségre tett hatásáról, a leszokás lehetőségéről neves professzorok, szakértők tartanak laikusok számára is érdekes és érthető előadást.
Közben a látogatók a legkülönbözőbb szűrővizsgálatokon az általános egészségi állapotukról, illetve a légző- és az érrendszerük esetleges károsodásáról kaphatnak információt, és sok egyéb érdekes és hasznos bemutatón, diagnosztikán, tanácsadáson vehetnek részt.

Mellette retro- és kortárs buli zajlik majd Karda Beáta, Fekete Dávid, Gáspár Laci, Szandi és mások részvételével. Az esemény csúcspontjaként Guinness-rekord kísérletre kerül sor: a szervezők azt remélik, hogy csúcsot állítanak be abban, hogy egyszerre, egy helyen a legtöbben itt teszik le, nyomják el a - remélhetőleg utolsó - cigarettájukat.
Hol? Mikor

Helyszín: Westend tetőterasz, Budapest, Váci út 1-3.
Időpont: 2010. május 29. 10 órától, a rekordkísérlet 15 órátólMint azt Simon Tamás professzor, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a dohányzás a teljes társadalmat érintő probléma, hiszen ma Magyarországon mintegy 2,5 millió ember gyújt rá rendszeresen. A dohányzás okozta egészségkárosodás miatt 19 percenként meghal valaki, évente egy kisvárosnyi lakosságot veszítünk el így.

Kiss Éva

2010.05.29 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések