Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Goya kizárólag Győrött

kategória: Programajánló

Francisco de Goya két grafikai sorozatát, az 1799-ben készült Szeszélyeket és a tizenhét évvel későbbről származó Bikaviadalt bemutató kiállítás nyílik március 29-én Győrött a Városi Művészeti Múzeumban. A tavaszi fesztivál kiemelkedő jelentőségű tárlata április közepéig lesz látható. A 120 rézkarc a bambergi Richard H. Mayer magángyűjteményből érkezik Magyarországra. A grafikák optimális megvilágítása érdekében korszerűsítik az Esterházy-palota kiállítótermeinek világítását.

Goya egyedülálló rézkarcai, és akvatintái önálló fejezetet képviselnek a képgrafika történetében. Négy sokszorosított grafikai sorozatot hagyott hátra: a 80 lapból álló Szeszélyek, ötletek (Los Caprichos) és a 40 lapos Bikaviadal (La Tauromaquia) mellett A háború borzalmait és a Balgaságokat. Előbbi 80 lapos, az utóbbi 22 lapból áll. Festményeivel ellentétben nyomatait nem megrendelésre készítette a főként portréi révén nevessé lett királyi és udvari festőművész.

2012.03.25 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább

  Tippek:

  A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


  Szponzorált hirdetések