Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gondolkodj egészségesen 3 éves kortól!

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Újszerű, óvodai egészségnevelő drámamódszertan kidolgozásáról tartottak országos szakmai napot majdnem 100 óvónő és a szakma jeles képviselői részvételével a Gondolkodj Egészségesen! Program megalkotói.
A rendezvényen részt vett a Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Vöröskereszt is.

A Gondolkodj Egészségesen! Program ötletgazdája Bácskai Márta, aki szerint az emberek fogékonyak az egészség megőrzésével kapcsolatos tanácsokra.

Egészségügyi intézmények, vállalatok, szakmai szervezetek és közéleti-média személyiségek, például Benedek Tibor, Szily Nóra, Kovács Lázár együttműködésével állt össze a szemléletformáló program, melynek célja egészséges életmódhoz köthető hasznos információk átadása gyermekek számára.

A szakmai napon kiderült, hogy a vöröskeresztes mozgalom legalapvetőbb célja, hogy különös gonddal figyeljen a gyermekek és a fiatalok egészségnevelésére. A lassan tíz éve indult Bázisiskola programban, több, mint 150 iskola vesz részt.
- A szakemberek arra hívják föl a mi figyelmünket is, hogy az egészséges életre való nevelést nagyon jó volna minél korábban elkezdeni. A Magyar Vöröskereszt is nyitott arra, hogy egyre többen induljunk el ebbe az irányba. Azért lettünk házigazdái ennek a mai szakmai fórumnak, mert szeretnénk közösen gondolkodni arról, hogy mit tudunk tenni a kicsik egészségnevelésében - mondta köszöntőjében Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

- Már az óvodás korosztály szemléletében közösen ki kell alakítanunk a sport és a mozgás szeretetét - emelte ki Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára.

2008.04.14 16:20:43

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

A vashiány ellensúlyozására együnk sok száraz lencsét, babot, borsót, zabpelyhet, sovány marhahúst, teljes kiőrlésű lisztből készült és rozskenyeret, véres hurkát.


Szponzorált hirdetések