Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gombos Edinának is betették

kategória: Celeb, Szemészet, Új termékek, szolgáltatások

- Órákkal a felhelyezése után is kellemes érzés viselni a CIBA új, eldobható, egynapos kontaktlencséjét - mondta Gombos Edina, a TV2 műsorvezetője, aki kipróbálhatott egy újfajta kontaktlencsét, amely nedvesen tartja a szemet.

A képen az látható, ahogy a műsorvezetőnek beteszi a lencsét a szemész szakorvos.

- Azoknak is ajánljuk, akik egyébként szeretik a szemüveget, de egyes alkalmakkor szükségük lenne a kontaktlencse által nyújtott szabadságra - mondta a cég termékbemutató sajtótájékoztatóján dr. Bujdosó Anna.

A magyarázatból kiderült, hogy az új lencse meghökkentő anyagból van: a polyvinyl alkoholt eddig műkönny-alapanyagként használták, de egy speciális technológiával lencsét lehetett gyártani belőle, megőrizve azt az előnyös tulajdonságát, hogy használt közben nedvesítő anyagot bocsát ki magából.

A szem nedvesen tartásához és védelméhez könnyfilmre van szükség, ennek eloszlatásához naponta 14 ezerszer pislogunk.
Az új kontaktlencséből a nap folyamán folyamatosan nedvesítő anyag szabadul fel, méghozzá minden egyes pislogáskor, tehát naponta körülbelül tizennégyezerszer.
A naponta felbontott, mindig új és steril lencsét tároló folyadékban további két nedvesítő anyag van, így összesen háromféle módon segíti a szem nedvesítését.

A kisbabát váró műsorvezető régebben havi cserélésű kontaktlencsét viselt, de mindig kellemetlen volt a hordása, nem talált magának megfelelőt, ezért végül mégis szemüveges maradt. Most azonban nagyon elégedett a kontaktlencséjével, egyáltalán nem zavarja a szemét és sokkal jobban lát vele, mint szemüvegben.

A szemész szakorvos kiemelte előadásában: a kontaktlencse előnye a szemüveggel szemben az, hogy növekszik a látótér, nem kicsinyíti a tárgyakat, nem párásodik, nem látszik, a szabadság érzetét adja sportolás, szabadidős tevékenység közben. A kontaktológus szerint az egynapos lencsék ezen felül azzal az előnnyel járnak, hogy minden nap tiszta, steril lencsét helyezhet be a látáshibától szenvedő ember, mivel egy dobozban több is van, így sérülés vagy elvesztés esetén azonnal betehető belőle egy másik, és azok is kényelmesnek találják, akik általában szemüveget hordanak, csupán egy-egy alkalomra szeretnének szemüveg nélkül is látni.

Kéky Kira

2008.07.09 15:12:55

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések