Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gershwin, Mario és a varázsló

kategória: Programajánló

Vajda János egyfelvonásos operáját, a Mario és a varázslót ismét műsorra tűzi a Budapesti Operettszínház: január 13-án, 14-én és 15-én egy Németországban már kipróbált, neves előadókat felvonultató Gershwin-összeállítással együtt játsszák a darabot.

A XX. század egyik legfontosabb amerikai komponistája, George Gershwin fergeteges ritmusaival, a komolyzene és a dzsessz keverékével gyakorlatilag új műfajt teremtett: létrehozta a musical alapjait. Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Cser Krisztán, Frankó Tünde, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szabó Dávid, Vágó Bernadett, Szulák Andrea és Náray Erika szólaltatják most meg a Porgy és Bess ismert slágereit, például a Benjo-dalt, a Summertime-ot. A látványos produkció Lőcsei Jenő koreográfiáival, Makláry László vezényletével készül, a Budapesti Operettszínház Ének- és Balettkara is közreműködik.

Vajda János Thomas Mann elbeszélése alapján írt, jelentős nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott operáját először a Bartók+Európa 2010 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon játszotta a Budapesti Operettszínház társulata, majd a Nagymező utcában is repertoárra került a darab. Kerényi Miklós Gábor főigazgató elárulta: minthogy a Budapesti Operettszínház a zenés népszínház szerepét tölti be, több operatervet is fontolgatnak.

2012.01.12 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Önnek vannak jó szomszédai?

  Tud segítséget kérni a szomszédaitól, ha szükséges? Ha nem, akkor érdemes lenne kicsit javítani a kapcsolatot velük. Életet menthet.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések