Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gershwin, Mario és a varázsló

kategória: Programajánló

Vajda János egyfelvonásos operáját, a Mario és a varázslót ismét műsorra tűzi a Budapesti Operettszínház: január 13-án, 14-én és 15-én egy Németországban már kipróbált, neves előadókat felvonultató Gershwin-összeállítással együtt játsszák a darabot.

A XX. század egyik legfontosabb amerikai komponistája, George Gershwin fergeteges ritmusaival, a komolyzene és a dzsessz keverékével gyakorlatilag új műfajt teremtett: létrehozta a musical alapjait. Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Cser Krisztán, Frankó Tünde, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. Szilveszter, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Szabó Dávid, Vágó Bernadett, Szulák Andrea és Náray Erika szólaltatják most meg a Porgy és Bess ismert slágereit, például a Benjo-dalt, a Summertime-ot. A látványos produkció Lőcsei Jenő koreográfiáival, Makláry László vezényletével készül, a Budapesti Operettszínház Ének- és Balettkara is közreműködik.

Vajda János Thomas Mann elbeszélése alapján írt, jelentős nemzetközi kritikai és közönségsikert aratott operáját először a Bartók+Európa 2010 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon játszotta a Budapesti Operettszínház társulata, majd a Nagymező utcában is repertoárra került a darab. Kerényi Miklós Gábor főigazgató elárulta: minthogy a Budapesti Operettszínház a zenés népszínház szerepét tölti be, több operatervet is fontolgatnak.

2012.01.12 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Kinek jár a közgyógyellátás?

  Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy maga vagy családtagja részére segítséget kell kérni a gyógyszerköltségek, vagy egyéb, az egészség helyreállításával kapcsolatos kiadások fedezésére. Ennek egyik módja a közgyógyellátási igazolvány. Ismerjük meg!

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Tippek:

  A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


  Szponzorált hirdetések