Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Gépekkel kezelhető a nyugtalan láb szindróma?

kategória: Alvászavar

Egy nemrég elkészült tanulmány adatai szerint kompressziós terápiás gépek segítségével javítani lehet a nyugtalan láb szindrómában szenvedő betegek állapotán. A nyugtalan láb szindrómát (RLS) a lábak mozgatásának ellenállhatatlan kényszere jellemzi, ami mozdulatlan állapotban és alváskor csak rosszabbodik.

A nyugtalan láb szindróma gyógyszeres kezelése gyakran hatástalan, vagy komoly mellékhatásokat okoz. A mostani kutatás során a tudósok kompressziós terápiás gépeket használtak a betegek kezelésére, amelyek bizonyos időközönként nyomást gyakorolnak a lábra.

A felmérés során azok a betegek, akik naponta minimum egy órát használták a kompressziós gépeket, mind állapotuk javulásáról számoltak be, sőt, egyharmaduk a kezelések hatására teljesen tünetmentes lett.

A kutatók remélik, a jövőben alternatív kezelési módszert jelenthetnek ezek a gépek azoknak az RLS-ben szenvedő betegeknek, akik nem részesülhetnek gyógyszeres kezelésben.

2009.01.15 14:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kinek jár a közgyógyellátás?

Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy maga vagy családtagja részére segítséget kell kérni a gyógyszerköltségek, vagy egyéb, az egészség helyreállításával kapcsolatos kiadások fedezésére. Ennek egyik módja a közgyógyellátási igazolvány. Ismerjük meg!

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések