Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Génhiba okozza az epilepsziát?

kategória: Genetika, Neurológia

Az epilepszia egyik gyakori formájának oka egy géndefektus a 15-ös kromoszómán - publikálták kutatók a 'Nature Genetics' című szaklapban.


Az orvosok szerint a kromoszómát ért károsodások, az úgy nevezett mikrotörlődések lehetnek felelősek, sok más betegség mellett az epilepszia kialakulásáért is.

"Egészen mostanáig nem voltunk tisztában vele, hogy a mikrotörlődések, amelyek során egész kromoszóma szegmensek veszhetnek el, olyan gyakori betegségek kialakulásáért is felelhetnek, mint az epilepszia" - nyilatkozta Dr. Ingo Helbig, a Kiel Egyetem munkatársa.

Az egész népesség közel három százaléka szenved epilepsziás rohamoktól, és egy százalékuk mondhatók epilepsziásnak, ami a rohamok rendszeres és folyamatos jelenlétét jelenti. A tudósok remélik, hogy a 15-ös kromoszóma defektusainak megértésével közelebb kerülhetnek az epilepszia gyógymódjának kifejlesztéséhez.

Animáció: HáziPatika.com

2009.01.16 11:10:01

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések