Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A zöld tea gátolja az Alzheimer-kór kialakulását

kategória: Alzheimer-kór

A zöld tea hatóanyagai gátolhatják az Alzheimer-kórra jellemző amiloid plakkok kialakulását - a Michigani Egyetem munkatársainak vizsgálata szerint. Egyes központi idegrendszeri betegségekre, például az Alzheimer-kórra jellemző az amiloid nevű anyag felhalmozódása. A Proceedings of the National Academy of Sciences oldalain bemutatott vizsgálat szerint az epigallokatekinin-3-gallát (EGCG) nevű vegyület, melyet zöld teából vontak ki, gátolja a plakkok kialakulását, ami a betegség megelőzésének lehetőségét ígéri.


Mi Hee Lim és munkatársai egyes antioxidánsok, a flavonoidok és az EGCG Alzheimer-betegségre gyakorolt hatását tanulmányozták. Munkájuk során kémiai, biokémiai és biofizikai megközelítést egyaránt alkalmaztak, egyesítve a többféle szemlélet előnyeit, és megállapították, hogy a gátlás a plakkok iontartalmának (réz, vas, cink) befolyásolása révén valósulhat meg. A következő lépés muslicákon végzett modellezés lesz.

Animáció: HáziPatika.com

2013.03.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Makuladegeneráció

Szemünk fénye

Az időskori makuladegeneráció az időskori vakság első számú oka Magyarországon. A betegség a sárgafoltot (makulát) támadja meg, és fokozatosan rontja az éleslátást. Magyarországon minden hetedik 50 év feletti embernél kialakult már a kór.

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések