Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fusson Ön is Schirilla Györggyel!

kategória: babaszoba.hu, Celeb, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Sport, sport-egészségügy

Már az első napon 860 lelkes gyerek csatlakozott Schirilla Györgyhöz, aki idén a tanév nyitónapján, Miskolcon kezdte meg hagyományos jótékonysági futását. A Duna-átúszásairól és szupermaratoni futó teljesítményeiről ismert sportember 11. alkalommal vállalkozik arra, hogy akciójával ráirányítsa a figyelmet a beteg gyerekekre, valamint az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára.

Fáradtan, de elégedetten és jókedvűen tekintett vissza Schirilla György a nap végén arra a néhány órára, ami alatt a miskolci Gyermekegészségügyi Központ fogyatékos és daganatos kis betegeinek meglátogatását követően, egészen Hejőbábáig futott.
Amint azt a foglalkozása szerint természetgyógyász, jógaoktató és reflexológus sportoló elmondta: bár az első nap mindig nehéz, hiszen munkája és négy gyermeke mellett nem jut annyi ideje készülni, edzeni, mint amennyi ideális lenne, sikerült a tervezett közel 50 kilométeres távot jó tempóban lefutnia. Sokat segített ebben, hogy többször akadt a településeken kívül is kísérője: Miskolctól két triatlonista futott vele több mint húsz kilométeren át, Tiszaújvárosban pedig öt sportág képviselői - kosarasok, kajakosok, atléták, triatlonisták, focisták - csatlakoztak hozzá.
A legnagyobb öröm persze az, hogy mindenhol nagy érdeklődéssel fogadták azok is, akikért Schirilla erre a futásra évről-évre vállalkozik. Az egészséges gyerekek rajzokkal várták és hol több tízen, hol meg több százan futottak vele együtt a településeken; a kórházakban meglátogatott kicsiknek pedig sikerült olyan kellemes perceket szerezni, amikor figyelmük elterelődhetett betegségükről, fájdalmaikról.

Schirilla György kilenc napos futása alatt összesen 43 települést érint.
A végállomás - 380 kilométer megtétele után - a budapesti Bethesda Gyermekkórház lesz. A sportember arra biztatja a gyerekeket, hogy a meglátogatott városokban, falvakban csatlakozzanak és fussanak együtt a híres sportolóval. A pontos és részletes útvonalat megtalálják a www.magnosolv.hu weboldalon.

Schirilla György jótékonysági futását az Ausztriában piacvezető magnéziumpótló készítmény forgalmazója, a MEDA Pharma támogatja.

2010.09.06 15:14:29

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések