Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fuss az életedért szombaton!

kategória: Allergia, Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló, Táplálkozás

Családi egészségnap lesz szombaton a Budapesten, 16 hektáros Bókay kertben. (18. kerületi Szélmalom u. 33.)

Rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, arra, hogy életünk elkerülhetetlen, kihagyhatatlan részévé kell válnia gyermek és felnőttkorban is, ha sokáig meg akarjuk őrizni egészségünket, csontjaink, ízületeink, erein, szívünk jó állapotát.

Sportprogramok: futás, Nordic Walking, aerobic, tenisz, úszás.

A résztvevőknek az adott sportág legjobbjai segítenek, adnak tanácsot a sportmozgások helyes végrehajtásában.
A korszerű táplálkozásról a Kor Kontroll Társasság orvos szakértői adnak felvilágosítást, felhívják a figyelmet az egészséges étrendre, az elhízásból adódó betegségekre, illetve a metabolikus szindrómára. Ingyenes szűrőprogramok lesznek, például cardiovascularis kockázatbecslés, vérnyomásmérés, BMI-számítás, testösszetétel-mérés, vércukor- és koleszterinszint mérés, stressz és véroxigén mérés, szemvizsgálat, fittségi felmérés, sportorvosi tanácsok kezdődnek és haladóknak, élelmiszerhigiéniai útmutató, ételallergia oktatás, zöldségek és fűszerek használata, felismerése.

Ezen kívül zenés programok, kézműves foglalkozás a kicsiknek, nyári sípálya, bográcsozás és díjugrató verseny is várja az érdeklődőket.

2008.06.25 10:56:52

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Lelki béke, testi egészség

El tudja képzelni magáról, hogy lótuszülésbe helyezkedik a földön egy párnán, behunyja a szemét, a légzése lelassul, és tisztán és elnyújtva ismétli az "Om" szótagot? Ha olyan tisztelettel tekint a testére, mint a lélek templomára, akkor kezdheti is.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések