Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fuss az életedért szombaton!

kategória: Allergia, Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló, Táplálkozás

Családi egészségnap lesz szombaton a Budapesten, 16 hektáros Bókay kertben. (18. kerületi Szélmalom u. 33.)

Rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, arra, hogy életünk elkerülhetetlen, kihagyhatatlan részévé kell válnia gyermek és felnőttkorban is, ha sokáig meg akarjuk őrizni egészségünket, csontjaink, ízületeink, erein, szívünk jó állapotát.

Sportprogramok: futás, Nordic Walking, aerobic, tenisz, úszás.

A résztvevőknek az adott sportág legjobbjai segítenek, adnak tanácsot a sportmozgások helyes végrehajtásában.
A korszerű táplálkozásról a Kor Kontroll Társasság orvos szakértői adnak felvilágosítást, felhívják a figyelmet az egészséges étrendre, az elhízásból adódó betegségekre, illetve a metabolikus szindrómára. Ingyenes szűrőprogramok lesznek, például cardiovascularis kockázatbecslés, vérnyomásmérés, BMI-számítás, testösszetétel-mérés, vércukor- és koleszterinszint mérés, stressz és véroxigén mérés, szemvizsgálat, fittségi felmérés, sportorvosi tanácsok kezdődnek és haladóknak, élelmiszerhigiéniai útmutató, ételallergia oktatás, zöldségek és fűszerek használata, felismerése.

Ezen kívül zenés programok, kézműves foglalkozás a kicsiknek, nyári sípálya, bográcsozás és díjugrató verseny is várja az érdeklődőket.

2008.06.25 10:56:52

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések