Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Formába lendülnek a németek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gyermek-egészségügy, Táplálkozás

A német kormány szerdán bejelentette, hogy számos intézkedésből álló programot indít az elhízott felnőttek és gyermekek jobb formába lendülése érdekében.

A 30 millió euró (kb. 7 milliárd forint) értékű kampánnyal a következő két éven keresztül a németek jólétét, termelékenységét és életminőségét szeretnék javítani, közölte az egészségügyi minisztérium. "Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha az egészséges életmód és a megelőzés, mint számunkra egyébként is régóta fontos értékek, bekerülnek a társadalmi alapértékeink közé" - tudatta közleményben álláspontját a miniszterasszony, Ulla Schmidt.

A hivatalos adatok szerint hozzávetőlegesen 37 millió felnőtt és kétmillió gyermek túlsúlyos. A fiatal németek közül mintegy 1,4 millióan mutatják valamilyen táplálkozási betegség tüneteit. Az egészségügyi minisztérium szerint az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód évente 70 milliárd euróba kerül az államnak, tovább nehezítve a Németország gyors elöregedéséből fakadó problémákat.

Az "In Shape" elnevezésű kampányban szerepet kapnak a helyes étrendre és testmozgásra ösztönző egészségnevelés mellett az iskolai menzák szigorúbb szabályozása, valamint az édesség- és a ruhaipar önkéntes változtatásai. El szeretnék érni, hogy 12 éven aluli gyermekek számára ne reklámozzanak édességeket, és hogy a divatcégek hagyjanak fel a "nyilvánvalóan anorexiás" modellek alkalmazásával. Mindemellett a számítógépes játékok tervezőit is felkérik, hogy készítsenek olyan programokat, melyek megmozgatják a felhasználókat.

Az ellenzéki Zöldek elismerték, hogy Németországban problémát jelent az egészségtelen életmód, ám a baloldali kormányzat csomagját "bürokratikus intézkedések svédasztalának" nevezték, mely semmilyen konkrét lépést nem tartalmaz.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.06.27 09:39:25

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Kalcium - a sokoldalú elem

A kalcium az emberi test számára elengedhetetlenül fontos ásványi anyag, többek között csontjaink fő alkotója. A kalcium sok más életfunkció számára is nélkülözhetetlen: nem működne nélküle a szívizomzat, az immunrendszer és nem alvadna meg a vérünk...

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések