Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Folyamatosan felügyel a szívre a beteg telefonja

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Szív- és érrendszeri betegségek

A legújabb mobiltelefon segítségével már pulzusunkat is érzékelhetjük, nyilvántarthatjuk, és az eredményeket azonnal továbbíthatjuk egy 24 órás készenléti egészségügyi központba, és még egy mini EKG is van a készülékben. Az új telefonkészüléket, amely mindezt tudja, az EPI Life fejlesztette ki Szingapúrban. "Ez valóban forradalmi fejlesztés, hiszen bárhol a világon rögzíthetjük szívműködésünket és vészhelyzet esetén azonnal konzultálhatunk egy szakértővel, sőt azonnali segítséget is kérhetünk" - jelentette ki dr. Chow U-Jin, az EPI orvosi fejlesztésekért felelős főnöke egy mobiltechnológiai konferencián.

Az EPI Life mobilja jelenleg 700 dollárba (140 ezer forintba) kerül, ez nagyjából egy felsőkategóriás okostelefon árának felel meg. "A leginkább természetesen azoknak ajánlható a készülék, akik valamilyen szívbetegségben szenvednek, és állandó megfigyelésre van szükségük" - mondja a fejlesztő. A szerkezet miniatűr változata Bluetoothon keresztül kommunikál a már meglévő okostelefonnal. Ez a verzió csak 99 dollárba kerül, de egyelőre csak Franciaországban és Spanyolországban érhető el.

2011.02.27 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

6 jó tanács, hogy ne legyen megbélyegzett

A mentális betegségekkel élőkkel kapcsolatban gyakoriak a sztereotípiák. Ez a torzult megítélés erősen negatív hatással van rájuk. Szégyen és fájdalmas teher sújtja őket. Mit jelent megbélyegzettnek lenni, hogyan lehet ezzel élni?

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések