Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Folyamatosan felügyel a szívre a beteg telefonja

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Szív- és érrendszeri betegségek

A legújabb mobiltelefon segítségével már pulzusunkat is érzékelhetjük, nyilvántarthatjuk, és az eredményeket azonnal továbbíthatjuk egy 24 órás készenléti egészségügyi központba, és még egy mini EKG is van a készülékben. Az új telefonkészüléket, amely mindezt tudja, az EPI Life fejlesztette ki Szingapúrban. "Ez valóban forradalmi fejlesztés, hiszen bárhol a világon rögzíthetjük szívműködésünket és vészhelyzet esetén azonnal konzultálhatunk egy szakértővel, sőt azonnali segítséget is kérhetünk" - jelentette ki dr. Chow U-Jin, az EPI orvosi fejlesztésekért felelős főnöke egy mobiltechnológiai konferencián.

Az EPI Life mobilja jelenleg 700 dollárba (140 ezer forintba) kerül, ez nagyjából egy felsőkategóriás okostelefon árának felel meg. "A leginkább természetesen azoknak ajánlható a készülék, akik valamilyen szívbetegségben szenvednek, és állandó megfigyelésre van szükségük" - mondja a fejlesztő. A szerkezet miniatűr változata Bluetoothon keresztül kommunikál a már meglévő okostelefonnal. Ez a verzió csak 99 dollárba kerül, de egyelőre csak Franciaországban és Spanyolországban érhető el.

2011.02.27 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések