Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Folyamatos orgazmust okozhat a nyugtalan láb szindróma!

kategória: Gondolta volna?, Neurológia, Szexológia, Vizelettartási problémák

Folyamatos szexuális izgatottság szindrómának (PSAS) nevezett betegségben szenvedő nőket vizsgáltak, és kiderült, hogy a folyamatos orgazmusok kialakulása összefüggésben lehet a nyugtalan láb szindrómával és a húgyhólyag túlműködésével.

Az Utrecht Egyetem és a hágai HagaHospital közös kutatása során a tudósok kiderült, hogy a ritka és rejtélyes betegségben szenvedő nők folyamatosan úgy érzik, mintha az orgazmus közelében járnának, és egy apróbb inger is elég, hogy a csúcsra jussanak, bárhol bármikor.


A kutatás során a résztvevőket mágneses rezonancia vizsgálatoknak (MRI) vetették alá, miközben betegségükről és mindennapi életükről kérdezték őket.

A 2001 óta számon tartott betegség egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a szexuális kapcsolat létesítése, nemhogy enyhíti, de súlyosbítja a tüneteket. Világszerte eddig 22 esetet regisztráltak.

A vizsgált nők többsége a PSAS-en kívül nyugtalan láb szindrómában is szenved, valamint hólyagproblémái is vannak. Az MRI, valamint az ECHO-Doppler vizsgálatok is igazolták a medencei varicosis gyakori előfordulását ezeknél a betegeknél.

"Vizsgálataink szerint valószínű, hogy a PSAS a nyugtalan láb szindróma (RLS) nemi szervekre is kiterjedő változata. Ez alapján pedig ugyanúgy pszichológiai eredetű betegség, mint az RLS - nyilatkozta Dr. Marcel Waldinger, a kutatás vezetője - Reméljük további vizsgálataink során találhatunk olyan módszert, amelynek segítségével kezelhető lesz ez a furcsa, de igen kellemetlen betegség."

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.18 09:50:56

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések