Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Folyamatos orgazmust okozhat a nyugtalan láb szindróma!

kategória: Gondolta volna?, Neurológia, Szexológia, Vizelettartási problémák

Folyamatos szexuális izgatottság szindrómának (PSAS) nevezett betegségben szenvedő nőket vizsgáltak, és kiderült, hogy a folyamatos orgazmusok kialakulása összefüggésben lehet a nyugtalan láb szindrómával és a húgyhólyag túlműködésével.

Az Utrecht Egyetem és a hágai HagaHospital közös kutatása során a tudósok kiderült, hogy a ritka és rejtélyes betegségben szenvedő nők folyamatosan úgy érzik, mintha az orgazmus közelében járnának, és egy apróbb inger is elég, hogy a csúcsra jussanak, bárhol bármikor.


A kutatás során a résztvevőket mágneses rezonancia vizsgálatoknak (MRI) vetették alá, miközben betegségükről és mindennapi életükről kérdezték őket.

A 2001 óta számon tartott betegség egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a szexuális kapcsolat létesítése, nemhogy enyhíti, de súlyosbítja a tüneteket. Világszerte eddig 22 esetet regisztráltak.

A vizsgált nők többsége a PSAS-en kívül nyugtalan láb szindrómában is szenved, valamint hólyagproblémái is vannak. Az MRI, valamint az ECHO-Doppler vizsgálatok is igazolták a medencei varicosis gyakori előfordulását ezeknél a betegeknél.

"Vizsgálataink szerint valószínű, hogy a PSAS a nyugtalan láb szindróma (RLS) nemi szervekre is kiterjedő változata. Ez alapján pedig ugyanúgy pszichológiai eredetű betegség, mint az RLS - nyilatkozta Dr. Marcel Waldinger, a kutatás vezetője - Reméljük további vizsgálataink során találhatunk olyan módszert, amelynek segítségével kezelhető lesz ez a furcsa, de igen kellemetlen betegség."

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.18 09:50:56

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések