Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogyjon kólával!

kategória: Elhízás, Táplálkozás

Nemsokára olyan üdítőt hoz forgalomba a két nagy kólagyártó közül az egyik, amelyben állítása szerint a zsír felszívódását gátló anyagok találhatók. Az új kóla dextrint, vagyis emészthetetlen étkezési rostot tartalmaz, ami az állatkísérletek adatai szerint csökkenti a zsírok felszívódásának hatékonyságát és a szervezet koleszterinszintjét. Bár a gyártó az ital cukor és kukoricaszirup-tartalmára vonatkozóan nem adott tájékoztatást, a szóvivők szerint az ital "frissítő és egyéni íze semmi máshoz nem hasonlítható".

Az egyelőre csak Japánban kapható üdítő arany és fekete csomagolásban kerül forgalomba a közismert logóval az oldalán. A gyártó reméli, hogy az új ital hasonlóan sikeres lesz, mint a szintén dextrint tartalmazó japán Kirin Mets Cola. A fogyókúrás új kóla 150 jenes (körülbelül 400 forintos) áron kerül a boltok polcaira. Japánban a vásárlók szinte minden élelmiszert megvásárolhatnak egészséges és fogyást, leszokást segítő változatban is, így könnyen találkozhatunk zsírlebontó csokoládékkal és öregedésgátló alkoholos koktélokkal is.

"Nem hiszem, hogy ez az ital jelentősen csökkenthetné a zsírok felszívódását - vélekedett az újdonságról Sue Baic, a Brit Dietetikusok Szövetségének szóvivője. - A dextrin hatékonyságát egyetlen tanulmány sem igazolta eddig, és az állatkísérletek sikeressége nem jelenti feltétlenül azt, hogy ez a fajta élelmi rost emberek esetében is hatékony tud lenni. Az ilyen alternatív megoldások helyett inkább a gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet ajánlanám, amivel nemcsak éhségünket csökkenthetjük, de hozzájuthatunk a szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is."

2012.11.19 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések