Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás

Az elhízás olyan súlyos és veszélyes kórképnek számít az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare.
Az elhízás már gyermekkorban kezdődik. Minden hetedik amerikai gyerek vagy tizenéves súlytöbblettel él, vagy kövér. Ez az Egyesült Államokban csaknem 13 millió dagi gyermeket jelent, és az utolsó három évtizedben ez a szám megháromszorozódott. Az arány a felnőttek körében sem jobb: sokan cipelnek magukon túlsúlyt, és 34 százalékuk elhízott.

Számítások szerint az idősek és munkaképtelenek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare biztosítás tagjainak legalább egyharmada veheti igénybe ezt az új szolgáltatást. Aki 30-nál nagyobb testtömegindexe (BMI) miatt erre szorul, az egy hónapig hetenként járhat az orvoshoz intenzív táplálkozási tanácsért.
Ezt követően újabb öt hónapig, kéthetenként mehet orvosához és a Medicare fizeti mindezt. Ha az első fél év alatt testsúlya legalább három kilót csökkent, további hat hónapon át havonta találkozhat a páciens biztosított orvosával. Azok a Medicare páciensek, akiknek a fél esztendő során a háromkilónyi súlyvesztés nem sikerült, még ugyanennyi időt kapnak a fogyásra. Azok, akiknél látszott az igyekezet, de testtömegindexük még mindig meghaladja a 30-at, még egy lehetőséget kapnak a Medicare költségére.

A tanácsadás csak a családorvos rendelőjében történhet. A biztosító nem fizet, ha az ellátást szakképzett nővér nyújtja, vagy kórházban, sürgősségi ellátó helyen, ambulancián, esetleg idősek otthonában végzik.

2011.12.16 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések