Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogyjon tortával!

kategória: Elhízás, Táplálkozás

Ha egy teljes reggeli részeként csokitortával kezdjük a napot, az segíthet a fogyásban - állítják izraeli kutatók. A reggel a nap legjobb időszaka arra, hogy édességet is fogyasszunk, mert a szervezet anyagcseréje ilyenkor a legaktívabb, és a nap hátralévő részében bőven van időnk ledolgozni a magunkhoz vett kalóriákat.

A Tel-Avivi Egyetem kutatói 193 klinikailag elhízottnak számító, nem cukorbeteg embert vontak be tanulmányukba. Az önkéntesek egyik csoportja alacsony szénhidráttartalmú étrendet követett, amelyben a reggeli 300 kalóriás volt, míg a másik csoport egy 600 kalóriás, kiegyensúlyozott, teljes reggelivel indíthatta a napot. Ez utóbbi étrend reggelije tartalmazta a csokitortát vagy más édességet is.

A 32 hetes fogyókúra félidejében mindkét csoport tagjai személyenként átlagosan 15 kilóval nyomtak kevesebbet. Ám a következő 16 hétben az első csoport tagjai visszaszedtek átlagosan 10 kilót, míg a csokitortás csoport tagjai további hét kilót adtak le.

A teljes tanulmány ideje alatt a 600 kalóriás reggelit evő résztvevők átlagosan 18 kilóval többet fogytak, mint napot a 300 kalóriás, szénhidrátszegény reggelivel indító társaik, miközben a napi energiabevitel mindkét csoportban ugyanannyi volt, férfiaknak 1600 kalória, nőknek 1400 kalória. "A szénhidrátszegény étrenden lévő csoport tagjai kevésbé voltak elégedettek, úgy érezték, nem laktak jól" - idézte fel Daniela Jakubowicz kutatásvezető.

2012.02.12 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kell egy kis áramszünet!

"Próbálj meg lazítani" - tanácsolja a klasszikussá vált dalban Hofi. Bizony, életet hosszabbíthat, sőt, menthet, ha valaki képes az igazi kikapcsolásra. Tartson velünk, tanuljunk együtt lazítani!

tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések