Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogyaszt is az új, cukorbetegség kezelésére fejlesztett gyógyszer

kategória: Diabétesz, Elhízás, Gyógyszerészet

Immár széles körben is elérhetővé vált a magyar cukorbetegek számára is egy olyan új terápiás lehetőség, amely a vércukorszint hatásos kontrollja mellett a betegek testsúlyát is előnyösen befolyásolja.

A most elérhetővé váló új hatóanyag azon 2-es típusú cukorbetegek részére adhat megoldást, akiknél a "tablettás kezelés" már nem elegendő (a kezelőorvos fejében akár már az inzulinkezelés megkezdése is felmerült), és számukra a testsúlycsökkenés további előnyt jelent, illetve a hypoglykaemia elkerülése is fontos szempont.


A készítmény serkenti a szervezet inzulin termelő képességét - válaszul a megemelkedett vércukor szintre. Másrészt gátolja a vércukorszint emelő glukagon hormon elválasztását. Továbbá lassítja a gyomorürülést, ezáltal lassítva a felszívódott tápanyagok véráramba kerülését, és a jóllakottságérzés fokozásával a táplálékfelvételt is csökkenti.
A készítmény alkalmazása olyan túlsúlyos vagy elhízott betegeknél javasolható, akiknél már az orális készítmény(ek) maximális adagjaival sem biztosítható a megfelelő vércukorszint.

A klinikai vizsgálatok eredményei alapján ez a hatóanyag akár 3 éven át tartó hatékony és hosszú távú HbA1c szint csökkenést, és szintén akár 3 éven át tartó folyamatos, progresszív testsúlycsökkenés nyújt.

A készítmény egyszerűen alkalmazható, a kezelés nem igényel beadásonkénti vércukor-monitorozást, ezért a betegnek nem kell változtatnia korábbi önellenőrzési rutinján. Az adagolás naponta kétszer, fix adagban - előre töltött, eldobható adagolóeszközzel - történik, így nem áll fenn a dózistévesztés lehetősége sem. A beadás reggeli és vacsora előtt szükséges (további napközbeni adag nem szükséges), így használata a cukorbetegségben megkívánt étkezési rendszerességet is ösztönzi - olvasható a sajtótájékoztatóra készített háttéranyagban.

2010.04.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Izomregeneráció, nyújtás

Az édes pihenés legalább olyan fontos, mint a becsületesen elvégzett edzésmunka, mert a regenerációs fázisban piheni ki a szervezet magát, töltődik fel újra energiával, és kerül magasabb szintre. A terhelés és a pihenés egységet kell, hogy alkosson.

tovább


Szponzorált hirdetések