Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogtündér Kincse - animációval

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fog- és szájbetegségek, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Új termékek, szolgáltatások

Játszva tanítja a kisgyerekeket a helyes fogápolásra a Fogtündér Kincse elnevezésű program, amely május elsejétől elérhető az Egyszervolt.hu, gyermekeknek fejlesztett internetes oldalon.

Az internetes játék segít a gyermekeknek megismerni a helyes fog- és szájápolás alapjait, emellett az egész családnak közös kikapcsolódást jelent. Az egészséges fogakon túl a gyerekek többet is nyerhetnek: a játékban a Blend-a-med és az Oral-B támogatásával 5 millió forint értékű családi- és sportnapot kap az az iskola, melynek tanulói a legtöbb pontot gyűjtik össze.

Az elégtelen szájhigiénia következményeként a fogszuvasodás népbetegségnek számít Magyarországon is. Felmérések szerint hazánkban a 10 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 3 szuvas vagy tömött foguk van. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 32 európai országban szervezett kutatás szerint Magyarország a 29-ik, vagyis csaknem a legrosszabb helyen áll a fogszuvasodás elterjedtségét tekintve Európában.

A www.egyszervolt.hu népszerű portál mind az óvodás mind az iskoláskorú gyermekek körében; dalok, mesék, készségfejlesztő, ügyességi és szellemi játékok egyaránt megtalálhatók a weboldalon, amelyek mindegyike, így a Fogtündér Kincse játék is a Nemzeti Alaptantervhez igazodik.

A program játékos formában ismerteti meg a gyermekekkel többek között a szájhigiénia fontosságát, a megfelelő fog- és szájápolást. A játékban való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért a gyermekeknek szüleiket is be kell vonni az első alkalommal. A játék ezek után sem csupán a gyerekeknek szól, hiszen a feladatokat oktató jellegű kérdésekkel egészítették ki, melyhez a szülők segítségére is szükség lehet.

2008.04.23 15:02:53

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Kreatív inaktivitás

Lehet-e sikeresen megöregedni? Lehet-e kreatívan megbirkózni az idősödéssel járó veszteségek sorozatával? Hogyan javítható az életminőség időskorban? A kulcs a mi kezünkben van. Legyünk kreatívak és tevékenyek!

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések