Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogászati csúcstechnológia Magyarországon

kategória: Fog- és szájbetegségek, Új termékek, szolgáltatások

3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig fogja össze a folyamatot az a fogászati eljárás, amelyet a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmaznak.

A modern terápia lehetővé teszi, hogy minimális beavatkozással, akár sebészeti feltárás nélkül, a hagyományos beültetés idejének töredéke alatt elvégezhető legyen az implantáció. Ez az új eljárás már Magyarországon is elérhető.

A Procera rendszer lényege, hogy a fogakról és az állcsontról lenyomat készül, amely alapján egy pontos CT-sablont készít a fogtechnikus. Ennek segítségével letérképezi az implantátumot befogadó csontot.
CT felvétel készül egy speciális szoftver segítségével, így háromdimenziós képet kapnak a csontról, az arcüregről, az ér- és idegképletekről, amelyen az implantátum mérete, a behelyezés iránya és szöge előre pontosan megtervezhető.
A pontos tervezés rendkívül biztonságossá és kiszámíthatóvá teszi a műtétet.
Ezt követően az adatokat eljuttatják Svédországba, ahonnan három napon belül visszaérkezik az a sablon, amelynek segítségével az orvos ínyen keresztül behelyezi az implantátumokat az előre megtervezett és kialakított helyre. A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos beültetés nagyjából 6 hónapig terjedő kezelési ideje mindössze két rövid kezelésre, és egy néhány napos eljárásra rövidüljön - derült ki az eljárást bemutató sajtótájékoztatón.

2008.04.25 16:44:41

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


Szponzorált hirdetések