Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fogászati csúcstechnológia Magyarországon

kategória: Fog- és szájbetegségek, Új termékek, szolgáltatások

3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig fogja össze a folyamatot az a fogászati eljárás, amelyet a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmaznak.

A modern terápia lehetővé teszi, hogy minimális beavatkozással, akár sebészeti feltárás nélkül, a hagyományos beültetés idejének töredéke alatt elvégezhető legyen az implantáció. Ez az új eljárás már Magyarországon is elérhető.

A Procera rendszer lényege, hogy a fogakról és az állcsontról lenyomat készül, amely alapján egy pontos CT-sablont készít a fogtechnikus. Ennek segítségével letérképezi az implantátumot befogadó csontot.
CT felvétel készül egy speciális szoftver segítségével, így háromdimenziós képet kapnak a csontról, az arcüregről, az ér- és idegképletekről, amelyen az implantátum mérete, a behelyezés iránya és szöge előre pontosan megtervezhető.
A pontos tervezés rendkívül biztonságossá és kiszámíthatóvá teszi a műtétet.
Ezt követően az adatokat eljuttatják Svédországba, ahonnan három napon belül visszaérkezik az a sablon, amelynek segítségével az orvos ínyen keresztül behelyezi az implantátumokat az előre megtervezett és kialakított helyre. A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos beültetés nagyjából 6 hónapig terjedő kezelési ideje mindössze két rövid kezelésre, és egy néhány napos eljárásra rövidüljön - derült ki az eljárást bemutató sajtótájékoztatón.

2008.04.25 16:44:41

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegápolás otthon

A betegek kerülhetnek olyan állapotba, lehetnek olyan sérüléseik, amikor - a rosszabbodást megelőzendő - nagyon oda kell figyelni arra, hogyan kell őket fektetni, ültetni, mosdatni, illetve, ha szükséges elsősegélynyújtásban részesíteni.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések