Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fidel azt üzente, még nem hal meg

kategória: Gondolta volna?, Öregedés

Kuba volt forradalmi vezére, Fidel Castro erőteljes hangvételű cikket jelentetett meg, amelyben elítéli a haldoklásáról szóló alaptalan pletykákat. A 86 esztendős politikus a nemzetközi média "hazugságait" tagadva fényképeket jelentetett meg magáról a kubai állami médiában. Állítása szerint jó egészségnek örvend, és már nem is emlékszik, mikor tapasztalt akár csak egy fejfájást is.

Elias Jaua venezuelai politikus arról számolt be, hogy ötórás megbeszélést tartott Castróval. A találkozóról fényképet is közzétett, és kijelentette, hogy a volt kubai államfő nagyon jó testi és szellemi állapotban van. Ezt megelőzően Castróról márciusban jelentek meg képek, amikor rövid találkozót tartott a kommunista szigetre látogató Benedek pápával. A közszerepléstől való hosszas távolmaradása következtében olyan pletykák kezdtek terjedni a közösségi oldalakon és a médiában, hogy megbetegedett, sőt talán meg is halt.

"Bár világszerte még mindig rengeteg ember veszi be ezeket az ostobaságokat a média orgánumaiból, amelyek többsége a gazdagok és kiváltságosok kezében van, mégis egyre kevesebben hisznek nekik" - írta cikkében Castro. Az idős politikus arról is beszámol, hogy idejét írással és tanulással tölti, de úgy döntött, távol marad a nyilvánosságtól, mert már nem az ő feladata, hogy az újságok hasábjain megjelenjen. "Már arra sem emlékszem, mikor volt utoljára fejfájásom - írta. - A hazugságok megcáfolására cikkemhez mellékelem ezeket a fényképeket is." A fia, Alex által készített fotók egyikén Castro a szabadban látható, kezében a kommunista párt napilapjának pénteki számával.

2012.10.28 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A szervek alkalmazkodása a fizikai aktivitáshoz

Ha fittek és üdék szeretnénk maradni, akkor ne tespedjünk otthon a fotelben, mert ahogy a régi TV-torna is sugallta: "egy kicsi mozgás mindenkinek kell". S hogy miért is? Mert fizikai, pszichés egyensúlyt biztosít, túl azon, hogy karbantartja...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések