Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fiatal Anonim Alkoholisták

kategória: Alkoholizmus, Gyermek-egészségügy, Szenvedélybetegségek

Az alkoholista tinédzsereknek is nagy segítséget tud nyújtani Anonim Alkoholisták nevű szervezet, amely már több mint 70 éve létezik.

A mostani kutatás során a tudósok 160 tinédzsert vizsgáltak meg, akik mind 4 hetes kórházi leszoktató kezelésen vettek részt alkoholproblémáik miatt. Ezek után mindannyiukat az Anonim Alkoholistákhoz irányították. Az eredmények szerint azok a fiatalok, akik valóban részt vettek az AA gyűlésein, nagyobb eséllyel maradtak absztinensek a jövőben is.

"Egységekben kifejezve, átlagosan mindegyik AA gyűlés további 2 nap absztinenciát jelent, a méréseink szerint" - nyilatkozta Dr. John F. Kelly, a Harvard Orvosi Egyetem munkatársa.
Emellett fontos kiemelni, hogy a fiataloknak úgy tűnik, nem kell olyan gyakran részt venniük ezeken a gyűléseken, mint felnőtt társaiknak.
"A felnőttek számára ajánlott alap program 90 alkalom 90 nap alatt. A tinédzsereknél azonban már heti egykét alkalom is igen hatásosnak bizonyult" - nyilatkozta Dr. Kelly.
Dr. Kelly szerint szükség lenne direkt a tinédzser alkoholisták problémáival foglalkozó programokra is az Anonim Alkoholisták keretein belül. "A fiatalok visszaesésében sokszor igen jelentős szerepet játszanak a szociális tényezők, mint például a barátok, akik könnyen rávehetik őket az ismételt alkoholfogyasztásra" - nyilatkozta Dr. Kelly.

A kutatók szerint ezért szükség lenne külön a fiatalok és szociális környezetük számára kidolgozott programokra az Anonim Alkoholistáknál, és más civil szervezeteknél.

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.13 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyfürdőzés a gyakorlatban

Nyugat- és Közép- és Kelet-Európában a tisztálkodás, fürdés évszázadokon át luxusnak számított. Mára a gyógyfürdőzés ismét nagy teret hódított, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a négy-öt csillagos termál szállodák elszaporodása szerte az országban.

tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések