Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fia fertőzte meg madárinfluenzával

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenzaValószínűleg haldokló fiától kapta el a madárinfluenzát egy kínai férfi. Ha a hír igaz, könnyen nagy bajba kerülhetünk. A kór eddig ugyanis nem terjedt emberről emberre.

A kutatók szerint amennyiben kifejlődik a H5N1 vírus egy olyan válfaja, amely emberről emberre is terjed, emberek milliói kerülhetnek veszélybe.

A most napvilágra került eset genetikai analízise, mely a The Lancet című orvosi szaklapban jelent meg, nem talált egyértelmű bizonyítékot arra, hogy a vírus ilyen formán fejlődött volna tovább.

A kutatók azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy ha nem kísérik kellőképen figyelemmel a vírus viselkedését szárnyasok között, az emberek biztonságát teszik kockára.

Az 52 éves kínai férfi egyébként gyógyszeres kezelést kapott és túlélte a betegséget. Nem volt ilyen szerencsés fia, aki valószínűleg egy szárnyaspiacon kapta el a vírust. Az orvosok eddig 91 embert vizsgáltak meg, akik kapcsolatba kerültek az apával, de sehol nem találtak fertőzést. A kutatók egyébként nem tartják valószínűnek, hogy a férfi fiától kapta el a kórt, de azért ezt az esetet sem lehet teljesen kizárni.

2008.04.09 08:47:23

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések