Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fertőtlenítőszeren tenyésznek a veszélyes kórokozók!

kategória: Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Nátha-influenza

A tisztítószerek képtelenek voltak elpusztítani azokat a kórokozókat, amiket eltávolítottak - tehát a tisztításra használt szivacson életben maradtak a veszélyes kórokozók.

Különböző, kereskedelemben kapható tisztítószerek fertőtlenítő képességét vizsgálták a kórházakban gyakran súlyos betegséget okozó Staphylococcus aureus-sal fertőzött helyeken, beleértve a Meticillin-rezisztens Staphylococcus aureust is (MRSA).

A következő lépésben a kutatók más felületeket is megfertőztek és azt tapasztalták, hogy ha a tisztítószerek a gyakorlatban találkoztak erősen fertőzött területekkel, akkor a baktériumok túlélése a korábbi felületekről újra fertőzéshez vezetett, ha egynél többször használták őket. Tehát a kórokozók egyre ellenállóbbakká váltak.

2008.06.10 15:28:41

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Csonttörést okoz?

Az A-vitamin túlzott fogyasztása meggyengíti a csontokat, és ez lehet az egyik magyarázata a fejlett országokban járványszerűen terjedő patológiás csonttöréseknek - írja a The New England Journal of Medicine. Ez azonban nem keverendő az oszteoporózissal.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések