Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Férfidöntés: ha külföldre költözik, megváltozhat a férfiassága

kategória: Férfi problémák, Hormonok, Szexológia

Külföldre akar költözni? Egészséges férfiként számolnia kell azzal is, hogy az éghajlatváltozás libidójára is kihathat, hiszen az új betegségek a tesztoszteron-szintet is csökkenthetik.

A nemi hormonok - mint a tesztoszteron és az ösztradiol - szintje összefügg életkorunkkal. Bizonyos betegségek (rák, csontritkulás) az idő előrehaladtával egyre inkább veszélyeztetnek bennünket. Az ezeknek való kitettség mértéke azonban országról országra változik. Például egy ázsiai férfi jóval kisebb eséllyel kap prosztatarákot, mint egy USA-ban élő, vagy egy európai ember. De mégis mi okozza ezeket az eltéréseket? Jane Cauley, a Pennsylvaniai Pittsburgh Egyetemen munkatársaival együtt ötezer, 65 év feletti férfi vérmintáját, azok tesztoszteron- és ösztradiolszintjét hasonlította össze. Az alanyok Hongkongból, Japánból, Svédországból, Tobagoból és az USA-ból származtak.

Cauley csapata számos különbséget azonosított a férfiak nemi hormonszintjei között - írja a New Scientist. Míg a svéd, a tobagoi és amerikai férfiak össz-tesztoszteron szintje hasonló volt, a hongkongi és japán férfiak esetében 16 százalékkal magasabbat mértek. A japán férfiaknak magasabb volt a tesztoszteron-kötő hormonszintjük, így a szövetekben található szabad tesztoszteronszintjük alacsonyabb. Tehát a japán férfiaknak a legkevesebb az aktív tesztoszteron szintjük.

2010.10.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Találkozás a halállal

Nemigen szoktunk beszélni róla, szépítjük, kerüljük, hárítjuk a testi elmúlás gondolatát is, akár magunkról, akár szeretteinkről van szó, nem tudunk mit kezdeni a rettenetes valósággal. Milyen hát a halál, testközelből?

tovább

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések