Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Férfidöntés: ha külföldre költözik, megváltozhat a férfiassága

kategória: Férfi problémák, Hormonok, Szexológia

Külföldre akar költözni? Egészséges férfiként számolnia kell azzal is, hogy az éghajlatváltozás libidójára is kihathat, hiszen az új betegségek a tesztoszteron-szintet is csökkenthetik.

A nemi hormonok - mint a tesztoszteron és az ösztradiol - szintje összefügg életkorunkkal. Bizonyos betegségek (rák, csontritkulás) az idő előrehaladtával egyre inkább veszélyeztetnek bennünket. Az ezeknek való kitettség mértéke azonban országról országra változik. Például egy ázsiai férfi jóval kisebb eséllyel kap prosztatarákot, mint egy USA-ban élő, vagy egy európai ember. De mégis mi okozza ezeket az eltéréseket? Jane Cauley, a Pennsylvaniai Pittsburgh Egyetemen munkatársaival együtt ötezer, 65 év feletti férfi vérmintáját, azok tesztoszteron- és ösztradiolszintjét hasonlította össze. Az alanyok Hongkongból, Japánból, Svédországból, Tobagoból és az USA-ból származtak.

Cauley csapata számos különbséget azonosított a férfiak nemi hormonszintjei között - írja a New Scientist. Míg a svéd, a tobagoi és amerikai férfiak össz-tesztoszteron szintje hasonló volt, a hongkongi és japán férfiak esetében 16 százalékkal magasabbat mértek. A japán férfiaknak magasabb volt a tesztoszteron-kötő hormonszintjük, így a szövetekben található szabad tesztoszteronszintjük alacsonyabb. Tehát a japán férfiaknak a legkevesebb az aktív tesztoszteron szintjük.

2010.10.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések