Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Férfiasságnövelő probiotikus joghurt

kategória: Elhízás, Férfi problémák, Táplálkozás

Azt mindenki tudta eddig is a reklámáradatból, hogy probiotikus joghurtok nyugtató hatással vannak a háborgó gyomorra. De hogy a férfiasságra is jótékonyan hatnak?

Habár a kísérleteket még csak egereken végezték el a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, az eredmények meglepőek. Eredetileg ugyanis azt vizsgálták, hogyan segíthet a joghurt az elhízás elleni harcban. Eközben nem várt eredményekre bukkantak. Kiderült, hogy azok a rágcsálók, amelyeket vaníliás joghurttal tápláltak, társaikhoz képest sokkal aktívabbak voltak szexuálisan. Ezeknek az állatoknak a heréi 5 százalékkal nagyobbak voltak, mint a gyorsételekkel vagy normál ételekkel etetett egerekéi. Az is kiderült, hogy a joghurt hatására a rágcsálók több utódot is nemzettek.

Az eredményeket azzal magyarázták a kutatók, hogy a kisállatok a joghurt hatására soványabbak lettek, és súlyfeleslegtől megszabadulva többet is mozogtak. A kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás pedig további jótékony változásokat indított el a szervezetükben, végül még a bundájuk is fényesebbé vált, valamint a hormontermelésük is fokozódott.

A kutatók szerint ezekből az eredményekből a joghurt emberekre gyakorolt hatására is következtethetünk. Vagyis ezek a probiotikus termékek segíthetnek a diétában, és végső soron férfiasabbá is tehetik az erősebbik nem tagjait.


Videó: HáziPatika.com

2012.05.19 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések