Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Férfiak szexválságban?

kategória: Szexológia

Alacsony libidóról inkább csak a nőkkel kapcsolatban szokás beszélni. Mostanság azonban egyre több az olyan férfiakról, aki feszült életmódja miatt elveszítette érdeklődését a szex iránt. A legújabb statisztikák szerint minden ötödik párkapcsolatban vannak ilyen jellegű problémák. A jelenség igen meglepő, de sajnos egyáltalán nem szokatlan.

A férfiaknál a munkahelyi és pénzügyi stressz a két legjelentősebb libidócsökkentő tényező. Az egzisztenciával kapcsolatos félelmek együtt járnak az önbizalom csökkenésével, ez pedig könnyen a szexualitás kárára mehet. Ha párja vágya zuhanórepülésbe kezdett, akkor se essen kétségbe. A következő három lépésből álló program helyrehozhatja szexuális életüket.

1. Beszélgetés
Ha férjének a munkahelyi stressz miatt nincs kedve a szexhez, ne sértődjön meg. Ha egy férfinak az érzelmeiről kell beszélnie, sokszor még feszültebb lesz. Biztosítsa támogatásáról, de ne követeljen tőle semmit. Tegye világossá számára, hogy akkor is vágyik a fizikai közelségére, ha a szex éppen elmarad.

2. Bátran mondjon nemet!
Minél tovább tart a szexmentes időszak, annál nagyobb a feszültség a pár tagjai között. Próbálja meg száműzni a szexet egy hónapra! Így közelebb kerülhet párjához, és olyan romantikus élményeket élhetnek át, amelyekhez nem feltétlenül van szükség testiségre. Az egy hónapot így szeretetben és megértésben vészelhetik át, és a végén a szex is jelentőségteljesebbé válik.

3. Az érintés ereje
Egyes kutatások szerint a masszázs növeli a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin és dopamin szintjét, ugyanakkor csökkenti a kortizol nevű stresszhormon jelenlétét a szervezetben. Masszírozzza meg párját hetente legalább kétszer. Ez nemcsak érzéki élmény, de segít ellazulni testben és lélekben is.

2012.01.08 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések